חומרים:
(רינג בקוטר 18 ס"מ בגובה 5 ס"מ)
למרנג צרפתי:
150 גרם חלבונים
150 גרם סוכר
150 גרם אבקת סוכר
למוס שוקולד לבן:
250 גרם שוקולד לבן Ivoire 35% של Valrhona
750 גרם שמנת מתוקה
20 גרם נס קפה
לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר 53% Tropilia
Noire של Valrhona מגורר
אופן ההכנה:
מרנג צרפתי:
במיקסר עם וו מקצף טורפים חלבונים וסוכר עד שמתקבל קצף יציב.
מקפלים פנימה את אבקת הסוכר.
מזלפים 3 עיגולים בקוטר 18 ס"מ על נייר אפייה.
מוס שוקולד לבן:
שמים את השוקולד במד ליטר.
בקלחת מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה.
יוצקים אותה על השוקולד, מוסיפים את הקפה.
טוחנים בבלנדר מוט עד שמתקבל קרם חלק.
מניילנים ומעבירים למקרר ל-24 שעות.
לאחר 24 שעות:
במיקסר עם וו מקצף, במהירות נמוכה, מקציפים את הקרם עד שמתקבל קצף יציב.
הרכבה:
מרפדים רינג בשקף.
בונים שכבות של מרנג ומוס:
מניחים בתוך הרינג עיגול מרנג.
מורחים עליו 1/3 מכמות המוס.
מניחים מרנג שני ומורחים עליו 1/3 מכמות המוס. מניחים את המרנג השלישי וסוגרים עם יתרת המוס. מקשטים מסביב עם שוקולד מגורר.
צילום בן יוסטר