מצרכים (ל- 10 סועדים):
לפבלובה:
4 חלבונים
1 ו- 1/4 כוס סוכר (250 גרם)
גרידה מלימון אחד
למילוי:
250 גרם פירות אדומים קפואים (פטל, תותים, דובדבנים, חמוציות)
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס יין אדום
לקרם טחינה:
1/2 מיכל טחינה גולמית
1 מיכל חלב קוקוס/קרם קוקוס (400 מי"ל)
1 כף סילאן
אופן ההכנה:
הכנת קרם הטחינה:
בקערה קטנה או במעבד מזון מערבבים היטב את הטחינה, הסילאן וקרם הקוקוס עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים למקרר ומוציאים כחצי שעה לפני ההגשה.
הכנת המילוי:
לתוך סיר קטן מכניסים את הפירות, הסוכר והיין, ומביאים לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ- 10 דקות.
מסירים מהאש ומצננים.
הכנת הפבלובה:
מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר.
מחממים את התנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
על גבי התבנית מזלפים בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף עיגול בקוטר כ-8 ס"מ.
ממשיכים לזלף מעל השוליים לגובה כשלושה פסים נוספים כדי ליצור סלסלה עם שוליים בגובה 4-5 ס"מ.
מכניסים לתנור ואופים כשעתיים וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי.
הרכבת המנה:
בתוך כל סלסלת פבלובה, ממלאים רוטב פירות אדומים.
מזלפים קרם טחינה ומגישים.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".