פבלובה פירות אדומים בזילוף קרם טחינה

מצרכים (ל- 10 סועדים):לפבלובה:4 חלבונים1 ו- 1/4 כוס סוכר (250 גרם)גרידה מלימון אחד למילוי:250 גרם פירות אדומים קפואים (פטל, תותים, דובדבנים, חמוציות)1/4 כוס סוכר1/2 כוס יין אדוםלקרם טחינה:1/2 מיכל טחינה גולמית1 מיכל חלב קוקוס/קרם קוקוס (400 מי"ל)1 כף סילאןאופן ההכנה:הכנת קרם הטחינה: בקערה קטנה או במעבד מזון מערבבים היטב את הטחינה, הסילאן וקרם הקוקוס עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים למקרר ומוציאים כחצי שעה לפני ההגשה.הכנת המילוי: לתוך סיר קטן מכניסים את הפירות, הסוכר והיין, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ- 10 דקות.מסירים מהאש ומצננים. הכנת הפבלובה: מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר. מחממים את התנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. על גבי התבנית מזלפים בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף עיגול בקוטר כ-8 ס"מ.ממשיכים לזלף מעל השוליים לגובה כשלושה פסים נוספים כדי ליצור סלסלה עם שוליים בגובה 4-5 ס"מ. מכניסים לתנור ואופים כשעתיים וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי.הרכבת המנה: בתוך כל סלסלת פבלובה, ממלאים רוטב פירות אדומים.מזלפים קרם טחינה ומגישים.צילום וסטיילינג: יולה זובריצקיהמתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".

מצרכים (ל- 10 סועדים):
לפבלובה:

4 חלבונים
1 ו- 1/4 כוס סוכר (250 גרם)
גרידה מלימון אחד

למילוי:
250 גרם פירות אדומים קפואים (פטל, תותים, דובדבנים, חמוציות)
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס יין אדום

לקרם טחינה:
1/2 מיכל טחינה גולמית
1 מיכל חלב קוקוס/קרם קוקוס (400 מי"ל)
1 כף סילאן

אופן ההכנה:
הכנת קרם הטחינה:
בקערה קטנה או במעבד מזון מערבבים היטב את הטחינה, הסילאן וקרם הקוקוס עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים למקרר ומוציאים כחצי שעה לפני ההגשה.
הכנת המילוי:
לתוך סיר קטן מכניסים את הפירות, הסוכר והיין, ומביאים לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ- 10 דקות.
מסירים מהאש ומצננים.

הכנת הפבלובה:
מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר.
מחממים את התנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
על גבי התבנית מזלפים בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף עיגול בקוטר כ-8 ס"מ.
ממשיכים לזלף מעל השוליים לגובה כשלושה פסים נוספים כדי ליצור סלסלה עם שוליים בגובה 4-5 ס"מ.
מכניסים לתנור ואופים כשעתיים וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי.

הרכבת המנה:

בתוך כל סלסלת פבלובה, ממלאים רוטב פירות אדומים.
מזלפים קרם טחינה ומגישים.

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר