פבלובה עם אגסים בקרמל הדרים

חומרים ל-6 מנות:למרנג:חלבון משלוש ביצים100 גרם סוכר50 גרם אבקת סוכרלאגסים בקרמל3 אגסי אנג'ו אדומים חתוכים לפלחים100 גרם סוכרמיץ משני תפוזיםקליפה מגורדת מחצי תפוזלהגשה:1 מיכל שמנת מתוקהכפית מצית וניל איכותיתכמה עלי נענעאופן ההכנה:מכינים את המרנג:מחממים תנור לחום נמוך (90 מעלות).בקערת מיקסר עם מקצף מניחים את הביצים ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כאשר החלבון מוקצף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף חלק ומבריק שיוצר "שפיצים" חדים. מנפים את אבקת הסוכר לקצף ומערבבים בתנועות קיפול, עד הטמעה מלאה.מעבירים את הקצף לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים בעזרת לקקן לדיסקית בקוטר 30 ס"מ ובעובי 2-3 ס"מ בערך.מעבירים לתנור לייבוש במשך שעתיים לערך. מסירים מנייר האפייה ושומרים עד להגשה.מכינים אגסים בקרמל:יוצרים קרמל במחבת בינונית מהסוכר, ומוסיפים לו את מיץ התפוזים, קליפת התפוז ופלחי האגסים. מבשלים במשך 10 דקות, עד שהאגסים מתרככים והרוטב מצטמצם ומסמיך, מסירים מהאש ושומרים בטמפרטורת החדר.להגשה:מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הווניל, עד קבלת קצפת קלילה ולא סמיכה מדי.מניחים את דיסקית המרנג על צלחת הגשה, ומשטחים את הקצפת עליה בעזרת מרית.מעל מניחים את האגסים בקרמל עם הרוטב שלהם.מקשטים בכמה עלי נענע ומגישים.

חומרים ל-6 מנות:
למרנג:
חלבון משלוש ביצים
100 גרם סוכר
50 גרם אבקת סוכר
לאגסים בקרמל
3 אגסי אנג'ו אדומים חתוכים לפלחים
100 גרם סוכר
מיץ משני תפוזים
קליפה מגורדת מחצי תפוז

להגשה:
1 מיכל שמנת מתוקה
כפית מצית וניל איכותית
כמה עלי נענע

אופן ההכנה:
מכינים את המרנג:

מחממים תנור לחום נמוך (90 מעלות).
בקערת מיקסר עם מקצף מניחים את הביצים ומתחילים להקציף במהירות בינונית.
כאשר החלבון מוקצף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף חלק ומבריק שיוצר "שפיצים" חדים.
מנפים את אבקת הסוכר לקצף ומערבבים בתנועות קיפול, עד הטמעה מלאה.
מעבירים את הקצף לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים בעזרת לקקן לדיסקית בקוטר 30 ס"מ ובעובי 2-3 ס"מ בערך.
מעבירים לתנור לייבוש במשך שעתיים לערך.
מסירים מנייר האפייה ושומרים עד להגשה.

מכינים אגסים בקרמל:
יוצרים קרמל במחבת בינונית מהסוכר, ומוסיפים לו את מיץ התפוזים, קליפת התפוז ופלחי האגסים.
מבשלים במשך 10 דקות, עד שהאגסים מתרככים והרוטב מצטמצם ומסמיך,
מסירים מהאש ושומרים בטמפרטורת החדר.

להגשה:
מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הווניל, עד קבלת קצפת קלילה ולא סמיכה מדי.
מניחים את דיסקית המרנג על צלחת הגשה, ומשטחים את הקצפת עליה בעזרת מרית.
מעל מניחים את האגסים בקרמל עם הרוטב שלהם.
מקשטים בכמה עלי נענע ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר