קרם קטאלאן עם אגסים ברוטב טופי

חומרים ל-4 מנות:לקרם:כוס סוכר4 חלמונים1 כף מקל קינמוןחצי קליפ לימון מגוררת2 כוסות חלבלאגסם בסירופ2 אגסי אמג'ו אדומים קלופים לפלחים100 גרם סוכרחצי מיכל שמנת מתוקהאופן ההכנה:מכינים את הקרם:טורפים את החלמונים והסוכר, לקבלת תערובת בהירה ומעט אוורירית. מוסיפים את הקורנפלור, החלב, הקינמון וגרידת הלימון ומעבירים לסיר קטן. מחממים את התערובת באיטיות תוך ערבוב מתמיד עד הסמכה. מסירים מהאש. מוציאם את מקל הקינמון, מחלקים את התערובת לארבעה כלי הגשה. מעבירים למקרר להתייצבות לשעה לפחות.מכינים אגסים בטופי:במחבת קטנה מכינים קרמל מהסוכר. במקביל מחממים בסיר קטן את השמנת וחותכים את האגסים לפלחים. כאשר הקרמל בגוון ענברי, מוסיפים את השמנת החמה בזהירות, וממשיכים לחמם על אש קטנה, עד שהסוכר כולו נמס, מעבירים את האגסים לתערובת ומבשלים כמה דקות.יוצקים מהאגסים בטופי על הקרם הקר ומגישים מיד.

חומרים ל-4 מנות:
לקרם:
כוס סוכר
4 חלמונים
1 כף מקל קינמון
חצי קליפ לימון מגוררת
2 כוסות חלב
לאגסם בסירופ
2 אגסי אמג'ו אדומים קלופים לפלחים
100 גרם סוכר
חצי מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מכינים את הקרם:
טורפים את החלמונים והסוכר, לקבלת תערובת בהירה ומעט אוורירית. מוסיפים את הקורנפלור, החלב, הקינמון וגרידת הלימון ומעבירים לסיר קטן.
מחממים את התערובת באיטיות תוך ערבוב מתמיד עד הסמכה. מסירים מהאש.
מוציאם את מקל הקינמון, מחלקים את התערובת לארבעה כלי הגשה.
מעבירים למקרר להתייצבות לשעה לפחות.

מכינים אגסים בטופי:

במחבת קטנה מכינים קרמל מהסוכר.
במקביל מחממים בסיר קטן את השמנת וחותכים את האגסים לפלחים.
כאשר הקרמל בגוון ענברי, מוסיפים את השמנת החמה בזהירות, וממשיכים לחמם על אש קטנה, עד שהסוכר כולו נמס,
מעבירים את האגסים לתערובת ומבשלים כמה דקות.
יוצקים מהאגסים בטופי על הקרם הקר ומגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר