קרמבל של לחם אחיד ואגסים בדבש וליקר תפוזים

מצרכים (4 מנות):לקרמבל:250 גר' לחם לבן ללא הקרום100 גר' חמאה מומסת100 גר' סוכרלאגסים:ארבעה אגסי אנג'ו אדומים חתוכים לפלחים100 גר' סוכר3 כפות דבש4 כפות גרנד מרנייה/קואנטרומיץ מתפוז אחדקליפה מגורדת מתפוז אחד50 גר' חמאהגלידה וניל להגשהאופן ההכנה:מכינים את האגסים: במחבת רחבה מחממים יחד את הסוכר והדבש עד שהתערובת מבעבעת והסוכר נמס. מוסיפים את מיץ התפוזים, החמאה, האגסים וקליפת התפוז.ממשיכים לבשל במשך כמה דקות עד שהאגסים מתחילים להתרכך. מוסיפים את הליקר ומסירים מן האש.במעבד מזון טוחנים יחד לחם, חמאה מומסת וסוכר – עד קבלת פירורים רטובים יחסית.מעבירים את האגסים עם כל הנוזלים לתבנית פיירקס בינונית, כך שכל תחתית הכלי תכוסה בפירות ורוטב. מפזרים ומפוררים מעל את קרמבל הלחם ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דקות בערך, או עד שהפירורים משחימים יפה מעל. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון למשך 15 דקות לערך.בעזרת כף גדולה מגישים מן הקרמבל לצלחת אישית או קערית.מעל מניחים גלידה וניל.

מצרכים (4 מנות):
לקרמבל:
250 גר' לחם לבן ללא הקרום
100 גר' חמאה מומסת
100 גר' סוכר

לאגסים:
ארבעה אגסי אנג'ו אדומים חתוכים לפלחים
100 גר' סוכר
3 כפות דבש
4 כפות גרנד מרנייה/קואנטרו
מיץ מתפוז אחד
קליפה מגורדת מתפוז אחד
50 גר' חמאה
גלידה וניל להגשה

אופן ההכנה:
מכינים את האגסים: במחבת רחבה מחממים יחד את הסוכר והדבש עד שהתערובת מבעבעת והסוכר נמס.
מוסיפים את מיץ התפוזים, החמאה, האגסים וקליפת התפוז.
ממשיכים לבשל במשך כמה דקות עד שהאגסים מתחילים להתרכך.
מוסיפים את הליקר ומסירים מן האש.
במעבד מזון טוחנים יחד לחם, חמאה מומסת וסוכר – עד קבלת פירורים רטובים יחסית.
מעבירים את האגסים עם כל הנוזלים לתבנית פיירקס בינונית, כך שכל תחתית הכלי תכוסה בפירות ורוטב.
מפזרים ומפוררים מעל את קרמבל הלחם ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דקות בערך, או עד שהפירורים משחימים יפה מעל.
מוציאים מהתנור ומניחים לצינון למשך 15 דקות לערך.
בעזרת כף גדולה מגישים מן הקרמבל לצלחת אישית או קערית.
מעל מניחים גלידה וניל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר