"סופא אינגלזה" של אגסים והדרים מסוכרים

יובל בר-נר, "איש האגסים"

מצרכים (ארבע מנות):
לקרם:

250 גר' גבינת מסקרפונה
100 גר' שמנת מתוקה
100 גר' סוכר
1 ביצה
50 גר' קליפות הדרים מסוכרות קצוצות
1 חבילה בישקוטים
חופן שבבי שקדים קלויים לעיטור

לאגסים בסירופ:
ארבעה אגסים בוסק חתוכים לפלחים
200 גר' סוכר
5 כפות גרנד מרנייה/קואנטרו
מיץ משלושה תפוזים
קליפה מגורדת מתפוז אחד

אופן ההכנה:
מכינים אגסים בסירופ: 

בסיר בינוני מניחים את הסוכר ומשזפים לקרמל בהיר. 

מוסיפים את מיץ התפוזים ומבשלים עד המסת הקרמל במיץ. 

מוסיפים את האגסים, קליפות ההדרים וקליפת התפוז.

ממשיכים לבשל במשך כמה דקות עד שהאגסים רכים. 

מסננים את הנוזל ומוסיפים לו את הליקר.

 שומרים להמשך. את האגסים מעבירים לקירור.


הכנת המסקרפונה:
בקערת המיקסר מקציפים יחד מסקרפונה, שמנת, סוכר וביצה, במשך כמה דקות במהירות גבוהה, עד קבלת קרם יציב המחזיק על המטרפה.


מרכיבים את הקינוח:
 

טובלים את הבישקוטים בסירופ כשהוא עדיין חמים, למשך 2-3 שניות.

מניחים שכבת בישקוטים בתוך כוס הגשה שקופה.

מעל יוצקים שכבת קרם נדיבה. 

חוזרים על שתי השכבות, ומעבירים לקירור מכוסה לכמה שעות. 


הגשה:

כשמגישים מניחים מעל מהאגסים וקליפות הדרים בסירופ.

מפזרים מעט שקדים קלויים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר