פנקוטה שמנת ויוגורט עם קונפיטורת אגסים ואמרטו

מצרכים (ארבע מנות):לפנקוטה:100 מ"ל יוגורט 300 מל" שמנת מתוקה100 מ"ל חלב קר60 גר' סוכרגרד דק מחצי לימוןאגס אנג'ו אדום חתוך קטן קטן1 כפית תמצית וניל איכותית2 דפי ג'לטין או 1/2 שקית אבקת ג'לטין= 7 גרם לקונפיטורת אגסים:3 אגסי אנג'ו אדום קלופים וחתוכים לפלחים.150 גר' סוכרמיץ מתפוז אחדשלוש כפות ליקר אמרטולהגשה:50 גר' שקדים פרוסים קלויים אופן ההכנה: מכינים קונפיטורת אגסים: שמים את כל חומרי הקונפיטורה, למעט האמרטו, בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד הסמכה כשל ריבה.מוסיפים אמרטו ומצננים.מכינים פנקוטה: בסיר מביאים לרתיחה שמנת, סוכר, גרד לימון ווניל.מסירים מן האש.מניחים את עלי הג'לטין בכלי עם מים קרים, למשך כמה דקות, עד ריכוך. סוחטים היטב ומערבבים בשמנת החמה (במידה ועובדים עם אבקת ג'לטין, ממיסים אותה בחלב הקר ואז מוסיפים לשמנת החמה וטורפים). מוסיפים יוגורט לשמנת עם הג'לטין.טורפים ומעבירים במסננת דקה. מביאים לטמפרטורת החדר.מעבירים לכלים אישיים, כששבבי אגסים בתחתיתם.מצננים במקרר, רצוי ללילה שלם.הגשה:מחלצים את הפנקוטה מתוך התבניות.  מזלפים לצדה קונפיטורה, ומפזרים שקדים קלויים.

מצרכים (ארבע מנות):
לפנקוטה:

100 מ"ל יוגורט
300 מל" שמנת מתוקה
100 מ"ל חלב קר
60 גר' סוכר
גרד דק מחצי לימון
אגס אנג'ו אדום חתוך קטן קטן
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 דפי ג'לטין או 1/2 שקית אבקת ג'לטין= 7 גרם

לקונפיטורת אגסים:
3 אגסי אנג'ו אדום קלופים וחתוכים לפלחים.
150 גר' סוכר
מיץ מתפוז אחד
שלוש כפות ליקר אמרטו

להגשה:
50 גר' שקדים פרוסים קלויים

אופן ההכנה:
מכינים קונפיטורת אגסים:

שמים את כל חומרי הקונפיטורה, למעט האמרטו, בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד הסמכה כשל ריבה.
מוסיפים אמרטו ומצננים.

מכינים פנקוטה:
בסיר מביאים לרתיחה שמנת, סוכר, גרד לימון ווניל.
מסירים מן האש.
מניחים את עלי הג'לטין בכלי עם מים קרים, למשך כמה דקות, עד ריכוך.
סוחטים היטב ומערבבים בשמנת החמה (במידה ועובדים עם אבקת ג'לטין, ממיסים אותה בחלב הקר ואז מוסיפים לשמנת החמה וטורפים).
מוסיפים יוגורט לשמנת עם הג'לטין.
טורפים ומעבירים במסננת דקה.
מביאים לטמפרטורת החדר.
מעבירים לכלים אישיים, כששבבי אגסים בתחתיתם.
מצננים במקרר, רצוי ללילה שלם.

הגשה:
מחלצים את הפנקוטה מתוך התבניות. 

מזלפים לצדה קונפיטורה, ומפזרים שקדים קלויים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר