כדורי דובי שוקולד

מצרכים (לכ- 30 כדורים):100 גר' שוקולד מריר 56 גר' שוקולד לבן250 גר' עוגיות כוכבים בטעם שוקולד של מן1 שמנת מתוקה3 כפות ליקר תפוזים (אפשר להמיר בחלב)קורט אגוז מוסקטלקישוט: קוקוס/סוכריות צבעוניותאופן ההכנה:במעבד מזון מרסקים את העוגיות לפירורים.ממיסים במיקרו את השוקולד המריר + השוקולד הלבן + השמנת המתוקהמוסיפים את הליקר ואגוז המוסקט. שופכים את תערובת השוקולד לקערה עם פירורי הביסקוויטים, מערבבים היטב ומקררים שעה. יוצרים מהעיסה כדורים ומגלגלים אותם בקוקוס/סוכריות צבעוניות.מקררים את הכדורים, מגישים ונהנים.ליצירת הדובי (1 יחידה):מצרכים:1 יחידה כדור שוקולד קר 45 גרם בצק סוכר בצבע חום 5 בצק סוכר בצבע חום בהיר 1 טוש אכיל בצבע שחור (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות במוצרי אפייה וחנויות חד פעמי למיניהן)לקישוט: 1 פפיון (אופציונלי)אופן ההכנה:נניח את כדור השוקולד על משטח העבודה ונחבר אליו קיסם קטן- הכדור יהיה הבטן של הדובי.מהבצק החום ניצור רגליים סימטריות- תחילה נגלגל לכדור, נחצה לשני חלקים שווים, כל חלק נגלגל לכדור ואז לנקניק/נחש שממנו ניצור את הרגל. נחבר את הרגליים משני צידי הגוף.כעת באותו אופן ניצור ידיים ונחבר לצידי הגוף.ניצור ראש ע"י כדרור בצק סוכר חום, נתקע את הראש על הקיסם ונחבר אותו אל הבטן.ניצור אוזניים קטנות- נכדרר כדור קטן, נחצה אותו לשניים, וכל חצי נכדרר לכדור קטן וניצור אוזן. נדביק לצידי הראש. בעזרת טוש אכיל נצייר שתי עיניים. נשתמש כעת בבצק בצבע הבהיר יותר וניצור פה- נעשה כדור קטן, נשטח אותו, ונצייר בעזרת טוש אכיל שחור את האף והפה. נדביק לראש הדובי. כעת ניצור כדורים קטנטנים מהבצק הבהיר, נשטח אותם ונדביק בכפות הרגליים, בכפות הידיים ובאוזניים.אם רוצים אפשר להוסיף פפיון לקישוט. והרי לנו דובי חמוד מכדור שוקולד ובצק סוכרהמתכון הופק בשיתוף ליבנת גוטליב – קונדיטורית מומחית, מנחת סדנאות אפייה ובעלת המאפיה "עוגצ'קה" צילום לבנת גוטליב

מצרכים (לכ- 30 כדורים):
100 גר' שוקולד מריר 56%
50 גר' שוקולד לבן
250 גר' עוגיות כוכבים בטעם שוקולד של מן
1 שמנת מתוקה
3 כפות ליקר תפוזים (אפשר להמיר בחלב)
קורט אגוז מוסקט
לקישוט: קוקוס/סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
במעבד מזון מרסקים את העוגיות לפירורים.
ממיסים במיקרו את השוקולד המריר + השוקולד הלבן + השמנת המתוקה
מוסיפים את הליקר ואגוז המוסקט.
שופכים את תערובת השוקולד לקערה עם פירורי הביסקוויטים, מערבבים היטב ומקררים שעה.
יוצרים מהעיסה כדורים ומגלגלים אותם בקוקוס/סוכריות צבעוניות.
מקררים את הכדורים, מגישים ונהנים.

ליצירת הדובי (1 יחידה):
מצרכים:

1 יחידה כדור שוקולד קר
45 גרם בצק סוכר בצבע חום
5 בצק סוכר בצבע חום בהיר
1 טוש אכיל בצבע שחור (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות במוצרי אפייה וחנויות חד פעמי למיניהן)
לקישוט: 1 פפיון (אופציונלי)

אופן ההכנה:
נניח את כדור השוקולד על משטח העבודה ונחבר אליו קיסם קטן- הכדור יהיה הבטן של הדובי.
מהבצק החום ניצור רגליים סימטריות- תחילה נגלגל לכדור, נחצה לשני חלקים שווים, כל חלק נגלגל לכדור ואז לנקניק/נחש שממנו ניצור את הרגל. נחבר את הרגליים משני צידי הגוף.
כעת באותו אופן ניצור ידיים ונחבר לצידי הגוף.
ניצור ראש ע"י כדרור בצק סוכר חום, נתקע את הראש על הקיסם ונחבר אותו אל הבטן.
ניצור אוזניים קטנות- נכדרר כדור קטן, נחצה אותו לשניים, וכל חצי נכדרר לכדור קטן וניצור אוזן. נדביק לצידי הראש.
בעזרת טוש אכיל נצייר שתי עיניים.
נשתמש כעת בבצק בצבע הבהיר יותר וניצור פה- נעשה כדור קטן, נשטח אותו, ונצייר בעזרת טוש אכיל שחור את האף והפה. נדביק לראש הדובי.
כעת ניצור כדורים קטנטנים מהבצק הבהיר, נשטח אותם ונדביק בכפות הרגליים, בכפות הידיים ובאוזניים.
אם רוצים אפשר להוסיף פפיון לקישוט.
והרי לנו דובי חמוד מכדור שוקולד ובצק סוכר

המתכון הופק בשיתוף ליבנת גוטליב – קונדיטורית מומחית, מנחת סדנאות אפייה ובעלת המאפיה "עוגצ'קה"

צילום לבנת גוטליב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר