מגדל חביתיות פנקייק כוסמין ותוספות

כשעורמים חביתיות זו על זו ומוסיפים מכל טוב הארץ – מקבלים "מגדל פיזה". אפשר לזלף רטבים או למרוח ממרחים שונים בין שכבה לשכבה, לקבלת מיקס של טעמים ומרקמים.חומרים לכ-20 חביתיות גדולות:לבלילה:1.5 כוס קמח כוסמין מלא אורגני "תבואות"1 כוס קמח לבן2 כפות אבקת אפייה2 כפות סוכר חום1 כפית מלח2 כוסות חלב קוקוס3 כפות שמן1 בננה קטנה מעוכה היטב2 ביצים בגודל בינוני25 גרם חמאה לטיגון לתוספות:1 כוס שערות חלווה1 בננה חתוכה לפרוסות3-2 תמרים קצוצים דק1 כוס מיקס שקדים קצוצים, אגוזי פקאן מסוכרים, שקדים פרוסים טבעיים, פיסטוקים קצוצים, בננה מיובשת.רטבים וממרחים לפי טעמכם האישי: סילאן תמרים או דבש, טחינה גולמית, ממרח שוקולד טבעוני, ממרח חרובים, וכדומה. אופן ההכנה:הכנת הבלילה: מנפים בקערה את המצרכים היבשים: קמחים, אבקת אפייה, מלח וסוכר.מוסיפים את החלב, הביצה, השמן והבננה. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.מחממים קוביית חמאה (כ-10 גרם) במחבת שטוחה או במחבת המיועדת לפנקייק, ומנמיכים את האש.יוצקים במהירות כמות קטנה של בלילה בעזרת מצקת לפי הגודל הרצוי. מחכים מעט עד שהחביתייה תיפרד בקלות מהמחבת, והופכים לצד השני עד להזהבה. הרכבת המגדל: מניחים חביתייה על צלחת ההגשה,.מזלפים סילאן תמרים, דבש או אחד הרטבים האחרים.מפזרים מעל מתערובת האגוזים, הבננות וכו' בחופשיות. עורמים שכבות נוספות.לסיום מזלפים סילאן תמרים ומקשטים בשערות חלווה, פיסטוקים קצוצים ובננות.לפרטים המתכון: אתי בטיטו, מתכונאית ובלוגרית סטיילינג וצילום: צילום יולה זובריצקי

כשעורמים חביתיות זו על זו ומוסיפים מכל טוב הארץ – מקבלים "מגדל פיזה". אפשר לזלף רטבים או למרוח ממרחים שונים בין שכבה לשכבה, לקבלת מיקס של טעמים ומרקמים.

חומרים לכ-20 חביתיות גדולות:
לבלילה:
1.5 כוס קמח כוסמין מלא אורגני "תבואות"
1 כוס קמח לבן
2 כפות אבקת אפייה
2 כפות סוכר חום
1 כפית מלח
2 כוסות חלב קוקוס
3 כפות שמן
1 בננה קטנה מעוכה היטב
2 ביצים בגודל בינוני
25 גרם חמאה לטיגון

לתוספות:
1 כוס שערות חלווה
1 בננה חתוכה לפרוסות
3-2 תמרים קצוצים דק
1 כוס מיקס שקדים קצוצים, אגוזי פקאן מסוכרים, שקדים פרוסים טבעיים, פיסטוקים קצוצים, בננה מיובשת.
רטבים וממרחים לפי טעמכם האישי:
סילאן תמרים או דבש, טחינה גולמית, ממרח שוקולד טבעוני, ממרח חרובים, וכדומה.

אופן ההכנה:
הכנת הבלילה:

מנפים בקערה את המצרכים היבשים: קמחים, אבקת אפייה, מלח וסוכר.
מוסיפים את החלב, הביצה, השמן והבננה.
מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
מחממים קוביית חמאה (כ-10 גרם) במחבת שטוחה או במחבת המיועדת לפנקייק, ומנמיכים את האש.
יוצקים במהירות כמות קטנה של בלילה בעזרת מצקת לפי הגודל הרצוי.
מחכים מעט עד שהחביתייה תיפרד בקלות מהמחבת, והופכים לצד השני עד להזהבה.

הרכבת המגדל:

מניחים חביתייה על צלחת ההגשה,.
מזלפים סילאן תמרים, דבש או אחד הרטבים האחרים.
מפזרים מעל מתערובת האגוזים, הבננות וכו' בחופשיות. עורמים שכבות נוספות.
לסיום מזלפים סילאן תמרים ומקשטים בשערות חלווה, פיסטוקים קצוצים ובננות.

לפרטים

המתכון: אתי בטיטו, מתכונאית ובלוגרית
סטיילינג וצילום: צילום יולה זובריצקי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר