קרמבל גרנולה ופירות

מצרכים ל- 4-5 סועדים:לקרמבל:1/2 חבילה גרנולה פירות יער וקשיו כמו של "רפאל'ס" (350 גרם בחבילה)50 גרם סוכר חום50 גרם קמח50 גרם חמאהלפירות:4-5 פירות שטופים וחתוכים לפרוסות לא עבות ניתן לשלב תפוחי עץ, אגסים, אפרסקים, נקטרינות, שזיפים, וכו'100 גרם חמאה1/2 כפית קינמון1 כפית סוכר ונילאופן ההכנה:הכנת הקרמבל: מניחים בקערה את מרכיבי הקרמבל (מלבד הגרנולה).לשים בקצות האצבעות עד לקבלת מרקם פירורי. את הפירורים מפזרים על תבנית ואופים כ- 15 דקות על חום של 180 מעלות, כדי לייבש ולהשחים אותם. לאחר צינון, מערבבים את הפירורים עם הגרנולה עד לקבלת תערובת אחידה.הכנת מצע הפירות: בתבנית חרס בגודל בינוני מסדרים את הפירות החתוכים כאשר הקליפה כלפי מעלה. מפזרים מעל קוביות חמאה, סוכר וניל וקינמון ואופים עד שהפירות רכים.מפזרים את הקרמבל מעל הפירות ומכניסים לתנור לכ- 20 דקות, אשר בסיומם מיצי הפרי אמורים לבעבע. הגשה:מגישים את התבנית במרכז השולחן לצד צלחות אישיות, ובתוספת כף של יוגורט/קרם פרש/שמנת חמוצה לכל סועד.צילום וסטיילינג: יולה זובריצקיהמתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".

מצרכים ל- 4-5 סועדים:
לקרמבל:

1/2 חבילה גרנולה פירות יער וקשיו כמו של "רפאל'ס" (350 גרם בחבילה)
50 גרם סוכר חום
50 גרם קמח
50 גרם חמאה

לפירות:
4-5 פירות שטופים וחתוכים לפרוסות לא עבות
ניתן לשלב תפוחי עץ, אגסים, אפרסקים, נקטרינות, שזיפים, וכו'
100 גרם חמאה
1/2 כפית קינמון
1 כפית סוכר וניל

אופן ההכנה:
הכנת הקרמבל:

מניחים בקערה את מרכיבי הקרמבל (מלבד הגרנולה).
לשים בקצות האצבעות עד לקבלת מרקם פירורי.
את הפירורים מפזרים על תבנית ואופים כ- 15 דקות על חום של 180 מעלות, כדי לייבש ולהשחים אותם.
לאחר צינון, מערבבים את הפירורים עם הגרנולה עד לקבלת תערובת אחידה.

הכנת מצע הפירות:
בתבנית חרס בגודל בינוני מסדרים את הפירות החתוכים כאשר הקליפה כלפי מעלה.
מפזרים מעל קוביות חמאה, סוכר וניל וקינמון ואופים עד שהפירות רכים.
מפזרים את הקרמבל מעל הפירות ומכניסים לתנור לכ- 20 דקות, אשר בסיומם מיצי הפרי אמורים לבעבע.

הגשה:
מגישים את התבנית במרכז השולחן לצד צלחות אישיות, ובתוספת כף של יוגורט/קרם פרש/שמנת חמוצה לכל סועד.

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר