קרם ברולה שוקולד

אם אתם אוהבים קרם ברולה קלאסי – בטוח תתאהבו בגרסה השוקולדית שלו: קרם ברולה שוקולד עשיר במיוחד, במרקם חלקלק עם ציפוי קרמל שכיף לנפץ עם הכפית. כמות: 6 מנות אישיותרמת קושי: בינוניזמן הכנה כולל: שעתיים מצרכים:500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה1 כפית תמצית וניל70 גרם (1/3 כוס) סוכר5 חלמונים L100 גרם שוקולד מרירלשריפה:5-6 כפיות סוכראופן ההכנה:מחממים תנור ל-140 מעלות (ללא טורבו) ומניחים בתחתית כלי עם מים רותחים, על מנת שתיווצר סביבה עשירה באדים למהלך האפייה.בסיר בינוני שמים שמנת, וניל וסוכר ומחממים עד לסף רתיחה.במקביל, טורפים חלמונים בקערה קטנה.יוצקים כ-1/3 מכמות השמנת החמה על גבי החלמונים תוך כדי טריפה נמרצת לשם השוואת טמפרטורות. כשהתערובת אחידה, מוסיפים פנימה את יתרת השמנת ומערבבים היטב (אין צורך להקציף).קוצצים את השוקולד ומוסיפים פנימה. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה ודלילה.יוצקים את התערובת לתוך הכלים (אין צורך לשמן אותם) וממלאים כמעט עד שפתם.אופים במשך 25-35 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רוטט במרכז.מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מעבירים לקירור מוחלט במקרר. הגשה: מפזרים מעט סוכר על גבי כל מנת ברולה, ובעזרת ברנר שורפים את החלק העליון עד שכל הסוכר נמס ומתקרמל.אם אין ברנר, אפשר לפזר סוכר על גבי הקרם ולחמם במשך 1-2 דקות בחלק העליון של תנור המחומם מראש לטמפרטורה הגבוהה ביותר במצב גריל. טיפים ושדרוגים:שומרים את הקינוחים עטופים היטב בניילון נצמד במקרר עד 4-5 ימים. את שריפת הסוכר מומלץ לעשות בהגשה.אפשר להשתמש בשוקולד חלב באותה כמות במקום המריר, לגיוון הטעמים.במקום סוכר לבן אפשר להשתמש בסוכר חום כהה, שיוסיף טעם קרמלי עדין לברולה.

אם אתם אוהבים קרם ברולה קלאסי – בטוח תתאהבו בגרסה השוקולדית שלו: קרם ברולה שוקולד עשיר במיוחד, במרקם חלקלק עם ציפוי קרמל שכיף לנפץ עם הכפית.

כמות: 6 מנות אישיות
רמת קושי: בינוני
זמן הכנה כולל: שעתיים

מצרכים:
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
5 חלמונים L
100 גרם שוקולד מריר
לשריפה:
5-6 כפיות סוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-140 מעלות (ללא טורבו) ומניחים בתחתית כלי עם מים רותחים, על מנת שתיווצר סביבה עשירה באדים למהלך האפייה.
בסיר בינוני שמים שמנת, וניל וסוכר ומחממים עד לסף רתיחה.
במקביל, טורפים חלמונים בקערה קטנה.
יוצקים כ-1/3 מכמות השמנת החמה על גבי החלמונים תוך כדי טריפה נמרצת לשם השוואת טמפרטורות.
כשהתערובת אחידה, מוסיפים פנימה את יתרת השמנת ומערבבים היטב (אין צורך להקציף).
קוצצים את השוקולד ומוסיפים פנימה.
מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה ודלילה.
יוצקים את התערובת לתוך הכלים (אין צורך לשמן אותם) וממלאים כמעט עד שפתם.
אופים במשך 25-35 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רוטט במרכז.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מעבירים לקירור מוחלט במקרר.

הגשה:
מפזרים מעט סוכר על גבי כל מנת ברולה, ובעזרת ברנר שורפים את החלק העליון עד שכל הסוכר נמס ומתקרמל.
אם אין ברנר, אפשר לפזר סוכר על גבי הקרם ולחמם במשך 1-2 דקות בחלק העליון של תנור המחומם מראש לטמפרטורה הגבוהה ביותר במצב גריל.

טיפים ושדרוגים:
שומרים את הקינוחים עטופים היטב בניילון נצמד במקרר עד 4-5 ימים. את שריפת הסוכר מומלץ לעשות בהגשה.
אפשר להשתמש בשוקולד חלב באותה כמות במקום המריר, לגיוון הטעמים.
במקום סוכר לבן אפשר להשתמש בסוכר חום כהה, שיוסיף טעם קרמלי עדין לברולה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר