כיפות מוס שוקולד בציפוי שוקולד ואגוזים

כמות: 12 כיפות מוס בקוטר 7 ס"מ רמת קושי: קל זמן הכנה כולל: 3 שעותחומרים לכיפות מוס שוקולד:160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה250 גרם שוקולד מריר250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה קרה מאוד לציפוי:50 גרם שוקולד מריר200 גרם שוקולד חלב75 מ"ל (1/3 כוס) שמן100 גרם שקדים קלויים, קצוצים דק אופן ההכנה:כיפות מוס שוקולד: בקערה שמים 160 מ"ל שמנת ומוסיפים פנימה קוביות שוקולד. ממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.מערבבים היטב ומצננים את התערובת במשך כ-15 דקות במקרר עד שהיא מעט מתקררת, אך עדיין נוזלית.מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך רכה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד. המוס לא יציב מאוד וזה בסדר – הוא יתייצב בקירור.יוצקים את המוס לתוך כיפות הסיליקון ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.מקפיאים את כיפות המוס לחלוטין במשך 3-4 שעות.ציפוי:שוברים את השוקולד המריר והחלב לקוביות ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.מוסיפים פנימה שמן ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה ודי דלילה.מוסיפים שקדים ומערבבים לפיזור אחיד.מחלצים את כיפות המוס מהתבנית ומניחים על גבי רשת.יוצקים את ציפוי השוקולד-אגוזים על גבי הכיפות הקפואות ומעבירים להקפאה קצרה להתייצבות הציפוי.

כמות: 12 כיפות מוס בקוטר 7 ס"מ
רמת קושי: קל
זמן הכנה כולל: 3 שעות

חומרים לכיפות מוס שוקולד:
160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה קרה מאוד

לציפוי:
50 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד חלב
75 מ"ל (1/3 כוס) שמן
100 גרם שקדים קלויים, קצוצים דק

אופן ההכנה:
כיפות מוס שוקולד:

בקערה שמים 160 מ"ל שמנת ומוסיפים פנימה קוביות שוקולד.
ממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
מערבבים היטב ומצננים את התערובת במשך כ-15 דקות במקרר עד שהיא מעט מתקררת, אך עדיין נוזלית.
מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך רכה.
מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד. המוס לא יציב מאוד וזה בסדר – הוא יתייצב בקירור.
יוצקים את המוס לתוך כיפות הסיליקון ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.
מקפיאים את כיפות המוס לחלוטין במשך 3-4 שעות.

ציפוי:
שוברים את השוקולד המריר והחלב לקוביות ושמים בקערה.
ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
מוסיפים פנימה שמן ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה ודי דלילה.
מוסיפים שקדים ומערבבים לפיזור אחיד.
מחלצים את כיפות המוס מהתבנית ומניחים על גבי רשת.
יוצקים את ציפוי השוקולד-אגוזים על גבי הכיפות הקפואות ומעבירים להקפאה קצרה להתייצבות הציפוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר