צ'אק צ'אק – מאכל בוכרי מסורתי

צ'אק צ'אק הוא מאכל מסורתי שהעדה הבוכרית נוהגת לאכול בחגים ומועדים.המצרכים4 ביצים3 כוסות קמח2 כפות אבקת סוכרכף עראקכוס דבשכוס סוכראגוזים קצוצים, צימוקים, תמרים, משמשים קצוציםמה עושיםמערבבים את הביצים, קמח, אבקת הסוכר ועראק ולשים מהם בצק רך, אך לא דביק. מניחים בקערה ומכסים בניילון. נותנים לבצק לנוח שעה.לאחר שעה, לשים שוב את הבצק וחותכים אותו לרצועות דקות, כאטריות (מומלץ להעזר במכונה לחיתוך בצק לאטריות). יש האוהבים את הרצועות דקות ויש האוהבים את הרצועות עבות.מטגנים את רצועות הבצק בשמן עמוק עד שמתקבל גוון זהבהב – חום (לא כהה).מחלקים את הרצועות לשלוש. מניחים בקערה שכבה ראשונה של רצועות מטוגנות. מפזרים עליה צימוקים, תמרים ומשמשים קצוצים. מניחים שכבה שניה ועליה שכבת פירות יבשים ומעל שכבה שלישית של רצועות הבצק.בסיר קטן מבשלים כוס דבש וכוס סוכר עד שמתקבל סירופ נוזלי וסמיך. יוצקים את הסירופ לקערה, מערבבים בזהירות, מעבירים לתבנית ומניחים לתערובת להתקשות. חותכים ומגישים.

צ'אק צ'אק הוא מאכל מסורתי שהעדה הבוכרית נוהגת לאכול בחגים ומועדים.

המצרכים
4 ביצים
3 כוסות קמח
2 כפות אבקת סוכר
כף עראק
כוס דבש
כוס סוכר
אגוזים קצוצים, צימוקים, תמרים, משמשים קצוצים

מה עושים
מערבבים את הביצים, קמח, אבקת הסוכר ועראק ולשים מהם בצק רך, אך לא דביק. מניחים בקערה ומכסים בניילון. נותנים לבצק לנוח שעה.

לאחר שעה, לשים שוב את הבצק וחותכים אותו לרצועות דקות, כאטריות (מומלץ להעזר במכונה לחיתוך בצק לאטריות). יש האוהבים את הרצועות דקות ויש האוהבים את הרצועות עבות.

מטגנים את רצועות הבצק בשמן עמוק עד שמתקבל גוון זהבהב – חום (לא כהה).

מחלקים את הרצועות לשלוש. מניחים בקערה שכבה ראשונה של רצועות מטוגנות. מפזרים עליה צימוקים, תמרים ומשמשים קצוצים. מניחים שכבה שניה ועליה שכבת פירות יבשים ומעל שכבה שלישית של רצועות הבצק.

בסיר קטן מבשלים כוס דבש וכוס סוכר עד שמתקבל סירופ נוזלי וסמיך. יוצקים את הסירופ לקערה, מערבבים בזהירות, מעבירים לתבנית ומניחים לתערובת להתקשות. חותכים ומגישים.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר