ראשי מתכונים מסעדות יין חדש על המדף בתי קפה ברים זה טבעי כתבות אורח
 
 
מבצעים טעם עולמי פרסום הכרסום ספרי בישול תיירות Chip & Chips
 
מתכונים, מסעדות, בתי קפה, יין, ספרי בישול ועוד
 
למקצוענים צור קשר
 
חיפוש מסעדות     חיפוש באתר 
מתכונים
כתבות
  ראשי --> מתכונים - קינוחים
מתכונים לחנוכה
מתכונים - קינוחים

צ'אק צ'אק - מאכל בוכרי מסורתי

מאת אורלי לבייב, קונגרס יהדות בוכרה העולמית


צ'אק צ'אק הוא מאכל מסורתי שהעדה הבוכרית נוהגת לאכול בחגים ומועדים.

המצרכים
4 ביצים
3 כוסות קמח
2 כפות אבקת סוכר
כף עראק
כוס דבש
כוס סוכר
אגוזים קצוצים, צימוקים, תמרים, משמשים קצוצים

מה עושים
מערבבים את הביצים, קמח, אבקת הסוכר ועראק ולשים מהם בצק רך, אך לא דביק. מניחים בקערה ומכסים בניילון. נותנים לבצק לנוח שעה.

לאחר שעה, לשים שוב את הבצק וחותכים אותו לרצועות דקות, כאטריות (מומלץ להעזר במכונה לחיתוך בצק לאטריות). יש האוהבים את הרצועות דקות ויש האוהבים את הרצועות עבות.

מטגנים את רצועות הבצק בשמן עמוק עד שמתקבל גוון זהבהב - חום (לא כהה).

מחלקים את הרצועות לשלוש. מניחים בקערה שכבה ראשונה של רצועות מטוגנות. מפזרים עליה צימוקים, תמרים ומשמשים קצוצים. מניחים שכבה שניה ועליה שכבת פירות יבשים ומעל שכבה שלישית של רצועות הבצק.

בסיר קטן מבשלים כוס דבש וכוס סוכר עד שמתקבל סירופ נוזלי וסמיך. יוצקים את הסירופ לקערה, מערבבים בזהירות, מעבירים לתבנית ומניחים לתערובת להתקשות. חותכים ומגישים.









    

תגובות מבית פנאיקס

פרסם איתנו | צור קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית |
דורן תקשורת -כל הזכויות שמורות ל©
מנות ראשונות
מרקים
דגים
עוף
בשר
תוספות
דלי שומן
פסטה
סלטים
ירקות
פשטידות
קינוחים
מאפים
עוגות
משקאות
אחרים