הכנה עצמית של סורבה לא דורשת מאמץ רב. במקרה זה אמליץ להכין את הסורבה ערב קודם ולא זמן רב מדי מראש כדי שהסורבה לא יתמלא בקרח ויאבד ממרקמו.
להגשה
רבע ק"ג תותים שטופים וחצויים
סורבה שמפניה
כוס סוכר
כוס מים
כפית גרידת לימון
2 חלבונים מוקצפים
בקבוק קטן (375 מ"ל) של יין נתזים כדוגמת קורדון נגרו הספרדי
אופן הכנה
מרתיחים את המים וממסים בהם את הסוכר.
מוסיפים את גרידת הלימון ובקבוק השמפניה ו"מקפלים" לתוך החלבונים המוקצפים.
רצוי להקפיא את התערובת בקערת ערבוב מנירוסטה.
לאחר כשעה של הקפאה מוציאים את הקערה ובעזרת מטרפה מקציפים את התערובת ומחזירים לפריזר.
חוזרים על פעולה זאת לאחר שלוש שעות נוספות ולפני ההגשה.