פרפה דבש ברוטב מעדן שזיף 100 אחוז פרי

חומרים להכנת 8 מנות אישיות או תבנית אינגליש קייק אחת4 חלמוניםחצי כוס דבש מפרחי הדרים של 'יד מרדכי'רבע כוס סוכראחת וחצי מיכל שמנת מתוקה (צמחית או חלבית – עפ"י הטעם)חצי שקית ג'לטיןחצי כוס ברנדירבע כוס תמרים מגולענים חתוכים לקוביות קטנותלרוטב1 מעדן שזיף 100 אחוז פרי של 'יד מרדכי'חצי כוס יין אדום1 מקל קינמוןאופן ההכנה1. מכינים אמבט כפול: יוצקים לסיר בינוני 3 כוסות מים. מניחים מעליו קערה חסינת חום, שאינה נוגעת במים. בעזרת מקציף חשמלי או ידני מקציפים באמבט על אש בינונית חלמונים , סוכר ודבש כ- 10 דקות או עד שהקצף הופך יציב. מורידים מהאש ומשאירים באמבט. בינתיים מערבבים בכוס ג'לטין עם ברנדי בעזרת מזלג. מחממים במיקרוגל כ- 20 שניות עד שכל הגושים נעלמים ומוסיפים תוך כדי הקצפה ידנית קלה אל קצף החלמונים. מורידים את הקערה מהסיר ומצננים במקרר לפחות 5 דקות.2. מקציפים בקערה את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את השמנת בעדינות אל קצף החלמונים עד שהפרפה הופך אחיד ומוסיפים את התמרים. ממלאים בתבניות ומקפיאים לפחות ל-4 שעות.3. לרוטב: מחממים בסיר קטן מעדן שזיף, יין וקינמון כ- 4 דקות עד שהרוטב התחמם היטב. מוציאים את הפרפה מהתבניות (מהכוסות החד פעמיות ע"י טבילה מהירה במים חמים, מתבניות הסופלה אין צורך להוציא) ומגישים עם רוטב שזיף חם. במידה ומכינים בתבנית אינגליש קייק חותכים פרוסה לכל מנה ומגישים עם הרוטב החם.כתבניות אישיות אפשר להשתמש בכוסות חד פעמיות, תבניות אישיות של סופלה, "רינגים" קטנים מחנויות מקצועיות או אינגליש קייק מצופה בניילון נצמד להפרדה מהירה של הפרפה.

חומרים להכנת 8 מנות אישיות או תבנית אינגליש קייק אחת
4 חלמונים
חצי כוס דבש מפרחי הדרים של 'יד מרדכי'
רבע כוס סוכר
אחת וחצי מיכל שמנת מתוקה (צמחית או חלבית – עפ"י הטעם)
חצי שקית ג'לטין
חצי כוס ברנדי
רבע כוס תמרים מגולענים חתוכים לקוביות קטנות

לרוטב
1 מעדן שזיף 100 אחוז פרי של 'יד מרדכי'
חצי כוס יין אדום
1 מקל קינמון

אופן ההכנה
1. מכינים אמבט כפול: יוצקים לסיר בינוני 3 כוסות מים. מניחים מעליו קערה חסינת חום, שאינה נוגעת במים. בעזרת מקציף חשמלי או ידני מקציפים באמבט על אש בינונית חלמונים , סוכר ודבש כ- 10 דקות או עד שהקצף הופך יציב. מורידים מהאש ומשאירים באמבט. בינתיים מערבבים בכוס ג'לטין עם ברנדי בעזרת מזלג. מחממים במיקרוגל כ- 20 שניות עד שכל הגושים נעלמים ומוסיפים תוך כדי הקצפה ידנית קלה אל קצף החלמונים. מורידים את הקערה מהסיר ומצננים במקרר לפחות 5 דקות.

2. מקציפים בקערה את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את השמנת בעדינות אל קצף החלמונים עד שהפרפה הופך אחיד ומוסיפים את התמרים. ממלאים בתבניות ומקפיאים לפחות ל-4 שעות.

3. לרוטב: מחממים בסיר קטן מעדן שזיף, יין וקינמון כ- 4 דקות עד שהרוטב התחמם היטב. מוציאים את הפרפה מהתבניות (מהכוסות החד פעמיות ע"י טבילה מהירה במים חמים, מתבניות הסופלה אין צורך להוציא) ומגישים עם רוטב שזיף חם. במידה ומכינים בתבנית אינגליש קייק חותכים פרוסה לכל מנה ומגישים עם הרוטב החם.

כתבניות אישיות אפשר להשתמש בכוסות חד פעמיות, תבניות אישיות של סופלה, "רינגים" קטנים מחנויות מקצועיות או אינגליש קייק מצופה בניילון נצמד להפרדה מהירה של הפרפה.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר