טארט בננות וקרמל מלוח

לטארט2 בננות בשלות וגדולות, חתוכות לטבעות בעובי 1 ס"מבצק עלים מאיכות מעולה (לא מהסופר)200 גרם סוכר60 סמ"ק מים70 גרם חמאהלרוטב קרמל מלוח300 סמ"ק שמנת 150 גרם סוכראו110 גרם סוכר40 גרם גלוקוזה (להשיג בחנויות למוצרי אפייה)40 גרם חמאה7 גרם מלח יםהכנת הטארטלשים את הסוכר בסיר ולחמם באיטיות עד הווצרות קרמל, להוסיף את החמאה בהדרגה בערבוב מתמיד ובסוף את המים, להרתיח רתיחה עדינה ולהוריד מהאש. לקרר, לצקת בתבנית אישית (רצוי מטפלון) 3-2 כפות מהנוזל ולסדר פרוסות בננה צמודות אחת לשניה. לרדד את הבצק העלים לעובי 4 מ"מ לערך ולחתוך עיגולים הגדולים מקוטר הגבניות ב-2 ס"מ, להניח על הבננות.הכנת רוטבבסיר קטן, להניח את הסוכר ולחמם באיטיות עד הווצרות קרמל חום בהיר, להוסיף את השמנת ולערבב היטב בכף עץ, להוסיף את החמאה והמלח והגלוקוזה (אם משתמשים) לערבב עד מרקם אחיד ולקרר.אפיהלחמם תנור ל-200 מעלות ולאפות את הטארטים עד שהבצק מזהיב לגוון זהוב עמוק, להוציא ולהפוך בזהירות על צלחת הגשה. את הרוטב אפשר לצקת על הטארט או להגיש בכלי נפרד.

לטארט
2 בננות בשלות וגדולות, חתוכות לטבעות בעובי 1 ס"מ
בצק עלים מאיכות מעולה (לא מהסופר)
200 גרם סוכר
60 סמ"ק מים
70 גרם חמאה

לרוטב קרמל מלוח
300 סמ"ק שמנת
150 גרם סוכר
או
110 גרם סוכר
40 גרם גלוקוזה (להשיג בחנויות למוצרי אפייה)
40 גרם חמאה
7 גרם מלח ים

הכנת הטארט
לשים את הסוכר בסיר ולחמם באיטיות עד הווצרות קרמל, להוסיף את החמאה בהדרגה בערבוב מתמיד ובסוף את המים, להרתיח רתיחה עדינה ולהוריד מהאש.

לקרר, לצקת בתבנית אישית (רצוי מטפלון) 3-2 כפות מהנוזל ולסדר פרוסות בננה צמודות אחת לשניה.

לרדד את הבצק העלים לעובי 4 מ"מ לערך ולחתוך עיגולים הגדולים מקוטר הגבניות ב-2 ס"מ, להניח על הבננות.

הכנת רוטב
בסיר קטן, להניח את הסוכר ולחמם באיטיות עד הווצרות קרמל חום בהיר, להוסיף את השמנת ולערבב היטב בכף עץ, להוסיף את החמאה והמלח והגלוקוזה (אם משתמשים) לערבב עד מרקם אחיד ולקרר.

אפיה
לחמם תנור ל-200 מעלות ולאפות את הטארטים עד שהבצק מזהיב לגוון זהוב עמוק, להוציא ולהפוך בזהירות על צלחת הגשה.

את הרוטב אפשר לצקת על הטארט או להגיש בכלי נפרד.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר