חומרים
8 אגסים בינוניים בגודל אחיד
1 ליטר בירת חיטה – דוגמת בישוף או ויינשטפן
2 תפוחים ירוקים
3 כפות חמאה
6 כפות סוכר דמררה
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
הכנה
את התפוחים חותכים לרבעים, מטגנים בחמאה ובוזקים את הסוכר.
מבשלים שעה, בערך. מרסקים במעבד מזון. קולפים את האגסים.
מרתיחים את הבירה ומבשלים עד שהיא מצטמצמת. מוסיפים את שאר החומרים, כולל את האגסים.
מבשלים את האגסים בבירה, על להבה נמוכה, רבע שעה.
מוציאים את האגסים ומעבירים לצלחות.
מצמצמים את הרוטב עד שהוא סמיך, יוצקים על האגסים.
ב- TEMPLE BAR מגישים את האגסים חמים, עם כדור גלידת ווניל גורמה. גם על הגלידה יוצקים רוטב חם.