חבושים ביין ותבלינים מוגשים עם יוגורט כבשים

חומרים:5 חבושים גדולים500 מ"ל יין לבן חצי יבש4 כפות דבש300 גרם סוכר1 לימון1 תפוז10 יח' ציפורן2 מקלות קינמון5 כוכבי אניס5 תרמילי הל¼ כפית פלפל שחור גרוס גס (מבוקע)150 גרם אגוזים מלך קלויים, טחונים גס.להגשה: יוגורט כבשים 5%, ואגוזי מלך קלוייםההכנה:קולפים בעזרת קולפן את החבושים (אם זה הזן הקשה לקילוף, מרתיחים במים למספר דקות, מקררים ואז מקלפים).חוצים את החבושים הקלופים ומגלענים.מערבבים מייד עם הסוכר בסיר.חוצים את הלימון והתפוז, סוחטים מעט את המיץ מהם, ומוסיפים לסיר את המיץ ואת הקליפה הסחוטה.מוסיפים את היין, הדבש והתבלינים.מבשלים מכוסה על אש קטנה עד שהחבושים מתרככים. החבושים הופכים צבעם לחום אדמדם, והופכים להיות מעט שקופים.כשהחבושים כמעט רכים, מסירים את המכסה, מגבירים את האש ומרכזים את הנוזלים עד שמתקבל סירופ סמיך. מורידים מהאש. מקררים לטמפרטורת החדר.מגישים בלווית יוגורט כבשים ואגוזי מלך קלויים.

חומרים:
5 חבושים גדולים
500 מ"ל יין לבן חצי יבש
4 כפות דבש
300 גרם סוכר
1 לימון
1 תפוז
10 יח' ציפורן
2 מקלות קינמון
5 כוכבי אניס
5 תרמילי הל
¼ כפית פלפל שחור גרוס גס (מבוקע)
150 גרם אגוזים מלך קלויים, טחונים גס.
להגשה: יוגורט כבשים 5%, ואגוזי מלך קלויים


ההכנה:
קולפים בעזרת קולפן את החבושים (אם זה הזן הקשה לקילוף, מרתיחים במים למספר דקות, מקררים ואז מקלפים).
חוצים את החבושים הקלופים ומגלענים.
מערבבים מייד עם הסוכר בסיר.
חוצים את הלימון והתפוז, סוחטים מעט את המיץ מהם, ומוסיפים לסיר את המיץ ואת הקליפה הסחוטה.
מוסיפים את היין, הדבש והתבלינים.
מבשלים מכוסה על אש קטנה עד שהחבושים מתרככים. החבושים הופכים צבעם לחום אדמדם, והופכים להיות מעט שקופים.
כשהחבושים כמעט רכים, מסירים את המכסה, מגבירים את האש ומרכזים את הנוזלים עד שמתקבל סירופ סמיך.
מורידים מהאש. מקררים לטמפרטורת החדר.
מגישים בלווית יוגורט כבשים ואגוזי מלך קלויים.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר