חלב מטוגן

מצרכים500 גרם חלב100 גרם קורנפלור50 גרם סוכר6 חלבונים80 גרם חמאה300 מ"ל מים750 גרם קמח150 גרם שמן1 כפית מלח1 כפית שמרים (שימרית)אופן ההכנהבקערה גדולה מערבבים חלב, סוכר, קורנפלור וחלבונים עד לקבלת מחית.על אש גבוהה מחממים בסיר את החמאה, מוסיפים את המחית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומערבבים בעקביות עד לקבלת ממרח אחיד.מורידים מהאש, מקררים ומעבירים לכלי אחסון במקפיא. כשהממרח קפוא וקשה מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים את הקמח עם השמן, המלח, השמרים והמים, עד לקבלת תערובת אחידה.עוטפים את הקוביות הקפואות בתערובת הקמח ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.אפשר להגיש את הכדורים המטוגנים עם מבחר גבינות או עם סלט פירות.

מצרכים
500 גרם חלב
100 גרם קורנפלור
50 גרם סוכר
6 חלבונים
80 גרם חמאה
300 מ"ל מים
750 גרם קמח
150 גרם שמן
1 כפית מלח
1 כפית שמרים (שימרית)

אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים חלב, סוכר, קורנפלור וחלבונים עד לקבלת מחית.

על אש גבוהה מחממים בסיר את החמאה, מוסיפים את המחית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומערבבים בעקביות עד לקבלת ממרח אחיד.

מורידים מהאש, מקררים ומעבירים לכלי אחסון במקפיא. כשהממרח קפוא וקשה מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות קטנות.

מערבבים את הקמח עם השמן, המלח, השמרים והמים, עד לקבלת תערובת אחידה.

עוטפים את הקוביות הקפואות בתערובת הקמח ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

אפשר להגיש את הכדורים המטוגנים עם מבחר גבינות או עם סלט פירות.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר