מצרכים:
30 תאנים טריות ומוצקות
בקבוק יין אדום מאיכות טובה
כוס סוכר
2 מקלות קינמון
2 מקלות וניל
סרט קליפה מתפוז אחד
250 גרם גבינת מסקרפונה
200 גרם גבינת שמנת
חצי כוס שמנת מתוקה
4-5 כפות סוכר
תמצית וניל
אופן ההכנה:
שוטפים תאנים ומסדרים בסיר עם תחתית עבה, יוצקים מעל את שאר החומרים.
מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
מוציאים את התאנים לתבנית וממשיכים לבשל את הרוטב עד שנהיה סמיך.
מערבבים את שני סוגי הגבינה. מוסיפים מעט שמנת מתוקה כדי לרכך את התערובת. מוסיפים סוכר ותמצית וניל. שומרים בקירור.
הגשה:
כדור קרם גבינה, תאנים, ורוטב מעל.
שירה בוסטין, טל. 054-4466445
[email protected]