החומרים
4 אגסים
20 גרם חמאה
שתי כפות סוכר
רבע כוס יין לבן
חצי כפית קינמון
40 גרם מסקרפונה
חופן פיסטוקים ואגוזי פקאן קלויים וקצוצים.
חומץ בלסמי.
אופן ההכנה
ממיסים במיקרוגל את היין, החמאה הסוכר והקינמון.
מכניסים את האגסים לתבנית חרס קטנה בגודל האגסים.
שופכים על האגסים את הרוטב החם.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהאגסים שחומים למשך כשעה וחצי. לאחר שעה אפשר להנמיך מעט את החום.
מקררים בטמפרטורת החדר ושומרים את הרוטב.
חורצים באיקס את החלק העליון של האגס. ממלאים במסקרפונה.
יוצקים כף רוטב על כל אגס.
מפזרים פיסטוקים ואגוזי פקאן מזליפים 4 טיפות בלסמי ומגישים.