פבלובה מפוארת ברוטב דובדבנים חם

כ-16 מנותחומרים:4 חלבונים11/4 כוס סוכר (250 גרם)גרידה מלימון אחדלמילוי:2 מכלי שמנת מתוקה או שמנת פרווה1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל1/3 כוס סוכר1/4 כוס ליקר תפוזים או ברנדי1/2 חבילה ג'לטין (7 גרם)1/2 צנצנת מעדן תפוזים סנט דלפורלרוטב:1 צנצנת מעדן דובדבנים שחורים סנט דלפור1/4 כוס יין אדוםמקל קינמון1 כוכב אניס (אם רוצים)ההכנה:לפבלובה: מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר על מהירות גבוהה. כאשר הקצף הופך יציב לגמרי, מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מוסיפים את שארית הסוכר לתוך הקצף בתנועות קיפול עדינות. מחממים את התנור ל-100 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה. מזלפים מעל התבנית בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף עיגול בקוטר כ-8 ס"מ, וממשיכים לזלף מעל השוליים בתנועות סיבוביות, עוד כשלושה פסים, עד לגובה 4 ס"מ. משתדלים לזלף בדייקנות, כדי שהשוליים לא יתמוטטו. אופים בתנור שעתיים וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי.למילוי: חוצים את מקל הוניל ומוציאים את התרמילים. מקציפים את השמנת עם הסוכר ותרמילי הוניל (או תמצית הוניל) עד לקבלת קצפת יציבה. בכוס קטנה מערבבים ג'לטין וליקר תפוז, בעזרת מזלג. מעבירים למיקרוגל לחימום קל של 20 שניות או עד שכל הגושים נמסו. מוסיפים אל הקצפת תוך כדי הקצפה קלה של כ-10 שניות, מוסיפים את מעדן התפוזים וממשיכים לקפל בעדינות, עד שהשמנת מקבלת גוון כתום עדין. מעבירים למקרר לצינון עד השימוש.לרוטב החם: בסיר בינוני מחממים יחד את מעדן הדובדבנים השחורים, היין, הקינמון והאניס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-5 דקות.ממלאים את סלסלות המרנג בכף וחצי מהשמנת המוקצפת, ומוסיפים מעל את הרוטב החם.טיפ: במקום להכין 16 מנות אישיות, ניתן לזלף עיגול מרנג גדול בקוטר 24 ס"מ. ממלאים הכל בשמנת, ומגישים עם רוטב חם ליד.

כ-16 מנות

חומרים:
4 חלבונים
11/4 כוס סוכר (250 גרם)
גרידה מלימון אחד
למילוי:
2 מכלי שמנת מתוקה או שמנת פרווה
1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס ליקר תפוזים או ברנדי
1/2 חבילה ג'לטין (7 גרם)
1/2 צנצנת מעדן תפוזים סנט דלפור
לרוטב:
1 צנצנת מעדן דובדבנים שחורים סנט דלפור
1/4 כוס יין אדום
מקל קינמון
1 כוכב אניס (אם רוצים)

ההכנה:
לפבלובה: מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר על מהירות גבוהה. כאשר הקצף הופך יציב לגמרי, מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מוסיפים את שארית הסוכר לתוך הקצף בתנועות קיפול עדינות.
מחממים את התנור ל-100 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה. מזלפים מעל התבנית בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף עיגול בקוטר כ-8 ס"מ, וממשיכים לזלף מעל השוליים בתנועות סיבוביות, עוד כשלושה פסים, עד לגובה 4 ס"מ. משתדלים לזלף בדייקנות, כדי שהשוליים לא יתמוטטו.
אופים בתנור שעתיים וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי.
למילוי: חוצים את מקל הוניל ומוציאים את התרמילים. מקציפים את השמנת עם הסוכר ותרמילי הוניל (או תמצית הוניל) עד לקבלת קצפת יציבה.
בכוס קטנה מערבבים ג'לטין וליקר תפוז, בעזרת מזלג. מעבירים למיקרוגל לחימום קל של 20 שניות או עד שכל הגושים נמסו. מוסיפים אל הקצפת תוך כדי הקצפה קלה של כ-10 שניות, מוסיפים את מעדן התפוזים וממשיכים לקפל בעדינות, עד שהשמנת מקבלת גוון כתום עדין. מעבירים למקרר לצינון עד השימוש.
לרוטב החם: בסיר בינוני מחממים יחד את מעדן הדובדבנים השחורים, היין, הקינמון והאניס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-5 דקות.
ממלאים את סלסלות המרנג בכף וחצי מהשמנת המוקצפת, ומוסיפים מעל את הרוטב החם.

טיפ: במקום להכין 16 מנות אישיות, ניתן לזלף עיגול מרנג גדול בקוטר 24 ס"מ. ממלאים הכל בשמנת, ומגישים עם רוטב חם ליד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר