חומרים לסושי
200 גרם שזיפים יבשים
200 גרם תאנים
200 גרם משמש
100 גרם תמרים יבשים
100 גרם פיסטוקים
100 גרם אגוזי מלך
50 גרם גרעיני דלעת
0.5 כוס בורגול
כף שמן
0.6 סמ"ק מים רותחים
קורט מלח
חצי כוס סוכר
קינמון
רבע כוס מיץ תפוזים
אופן הכנה של הסושי
1. את השזיפים, התאנים והמשמשים משטחים לשכבה דקה מאוד (אפשר להשתמש בפטיש שניצלים)
2. קוצצים את הפיסטוקים האגוזים וגרעיני הדלעת.
3. מחממים בסיר קטן שתי כפות סוכר על אש נמוכה עד לקבלת קרמל ומוספים את האגוזים הקצוצים.
4. קוצצים את התמרים ומערבבים עם הפיסטוקים.
5. מכינים את הבורגול: מאדים את הבורגול בכף השמן מוספים מלח ואת המים הרותחים מכסים את הסיר וממשיכים בבישול על אש נמוכה למשך כ- 18 דקות.
6. מערבבים את הבורגול עם גרעיני הדלעת ומיץ תפוזים.
7. על מחצלת סושי מניחים את השזיפים וממלאים באגוזים. את התאנים ממלאים בבורגול ואת המשמש ממלאים בפיסטוק עם התמרים ויוצרים מכל סוג גליל.
8. את הגלילים נכניס למקרר לשעה. לאחר מכן נוציא את הגלילים ונחתוך אותם לטבעות.
לביבות בננה וקוקוס
אופן הכנה
2 בננות
שליש כוס קוקוס
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 כף אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט קינמון
שליש כוס קמח
5 גרם אבקת אפיה (חצי שקית)
שמן לטיגון
אופן הכנה
1. פרוסים את הבננות לפרוסות.
2. מערבבים את כל החומרים יחד.
3. ליצור לביבות בעזרת כף לתוך מחבת עם שמן חצי עמוק ולטגן עד לקבלת גוון חום זהוב.
רוטב תות שדה
200 גרם תות שדה
רבע כוס קרח כתוש
רבע כוס ליקר תות שדה
כף אבקת סוכר
אופן הכנה
1.מערבבים בבלנדר 100 גרם תותים עם שאר החומרים.
2. את שאר התותים חותכים לטבעות.
סידור הצלחת
בוזקים את רוטב התותים על צלחת הגשה, במרכז הצלחת מניחים את לביבות הבננה, ומסדרים מסביב את הפירות היבשים עם התותים.