לסורבה
200 גרם אוכמניות טריות
150 גרם מי סוכר 50 אחוז
500 גרם סלק
100 גרם קרם קסיס
100 גרם סוכר חום
30 גרם גלוקוז
20 גרם מיץ לימון
לסלק המסוכר
100 גרם סלק פרוס דק
30 גרם אבקת סוכר
לעיטור
250 גרם פטל שחור
100 גרם חומץ בלסמי
100 גרם סוכר לבן
הכנת הסורבה
להכין מיץ מהסלק במכונת מיץ.
לבשל את המיץ בסיר להוסיף את מי הסוכר ולבשל יחד כרבע שעה.
להוסיף את האוכמניות ולבשל עוד 5 דקות, לאחר מכן להוסיף את קרם הקסיס, הסוכר החום, הגלוקוז, ומיץ הלימון, לבשל עוד 10 דקות.
לקרר את התערובת כחצי שעה.
כשהתערובת קרה לטחון אותה היטב בבלנדר לסנן במסננת דקה ולהכניס למקפיא ללילה.
(אם יש מכונת גלידה ניתן לשים את התערובת בתוכה).
הכנת סלק מסוכר
שוטפים את הסלק מקלפים ופורסים במנדולינה לעובי של 2 מילימטר.
מפזרים אבקת סוכר משני צידי פרוסות הסלק מכניסים לתנור ואופים ב 100 מעלות כשעתיים וחצי.
הכנת פטל שחור מזוגג בבלסמי
מבשלים יחד את הסוכר וחומץ הבלסמי כ- 10 דקות עד לקבלת מרקם מבריק ומעט סמיך. שוטפים את הפטל השחור ומכניסים אותו אל תערובת הבלסמי והסוכר.
להגשה חגיגית
לוקחים שושנה אדומה בקוטר של כ 6 ס"מ חותכים את הגבעול הירוק כדי לקבל משטח ישר (כדי שיהיה אפשר להניח אותה ישר על הצלחת).
מוציאים את עלי הורד המרכזיים מכניסים למרכז הורד כוס קטנה בתוכה שמים מעט מסורבה הסלק מעל שופכים את את הפטל השחור ומעליו את נקטר הבלסמי בקצה העליון של הסורבה מניחים את פרוסת הסלק.