סורבה אוכמניות וסלק בעיטור סלק מסוכר ופטל שחור בנקטר בלסמי

לסורבה200 גרם אוכמניות טריות150 גרם מי סוכר 50 אחוז 500 גרם סלק100 גרם קרם קסיס100 גרם סוכר חום30 גרם גלוקוז20 גרם מיץ לימוןלסלק המסוכר100 גרם סלק פרוס דק 30 גרם אבקת סוכר לעיטור250 גרם פטל שחור100 גרם חומץ בלסמי100 גרם סוכר לבןהכנת הסורבהלהכין מיץ מהסלק במכונת מיץ.לבשל את המיץ בסיר להוסיף את מי הסוכר ולבשל יחד כרבע שעה.להוסיף את האוכמניות ולבשל עוד 5 דקות, לאחר מכן להוסיף את קרם הקסיס, הסוכר החום, הגלוקוז, ומיץ הלימון, לבשל עוד 10 דקות. לקרר את התערובת כחצי שעה.כשהתערובת קרה לטחון אותה היטב בבלנדר לסנן במסננת דקה ולהכניס למקפיא ללילה.(אם יש מכונת גלידה ניתן לשים את התערובת בתוכה).הכנת סלק מסוכרשוטפים את הסלק מקלפים ופורסים במנדולינה לעובי של 2 מילימטר.מפזרים אבקת סוכר משני צידי פרוסות הסלק מכניסים לתנור ואופים ב 100 מעלות כשעתיים וחצי.הכנת פטל שחור מזוגג בבלסמימבשלים יחד את הסוכר וחומץ הבלסמי כ- 10 דקות עד לקבלת מרקם מבריק ומעט סמיך. שוטפים את הפטל השחור ומכניסים אותו אל תערובת הבלסמי והסוכר.להגשה חגיגיתלוקחים שושנה אדומה בקוטר של כ 6 ס"מ חותכים את הגבעול הירוק כדי לקבל משטח ישר (כדי שיהיה אפשר להניח אותה ישר על הצלחת). מוציאים את עלי הורד המרכזיים מכניסים למרכז הורד כוס קטנה בתוכה שמים מעט מסורבה הסלק מעל שופכים את את הפטל השחור ומעליו את נקטר הבלסמי בקצה העליון של הסורבה מניחים את פרוסת הסלק.

לסורבה
200 גרם אוכמניות טריות
150 גרם מי סוכר 50 אחוז
500 גרם סלק
100 גרם קרם קסיס
100 גרם סוכר חום
30 גרם גלוקוז
20 גרם מיץ לימון

לסלק המסוכר
100 גרם סלק פרוס דק
30 גרם אבקת סוכר

לעיטור
250 גרם פטל שחור
100 גרם חומץ בלסמי
100 גרם סוכר לבן

הכנת הסורבה
להכין מיץ מהסלק במכונת מיץ.

לבשל את המיץ בסיר להוסיף את מי הסוכר ולבשל יחד כרבע שעה.

להוסיף את האוכמניות ולבשל עוד 5 דקות, לאחר מכן להוסיף את קרם הקסיס, הסוכר החום, הגלוקוז, ומיץ הלימון, לבשל עוד 10 דקות.

לקרר את התערובת כחצי שעה.

כשהתערובת קרה לטחון אותה היטב בבלנדר לסנן במסננת דקה ולהכניס למקפיא ללילה.

(אם יש מכונת גלידה ניתן לשים את התערובת בתוכה).



הכנת סלק מסוכר
שוטפים את הסלק מקלפים ופורסים במנדולינה לעובי של 2 מילימטר.
מפזרים אבקת סוכר משני צידי פרוסות הסלק מכניסים לתנור ואופים ב 100 מעלות כשעתיים וחצי.

הכנת פטל שחור מזוגג בבלסמי
מבשלים יחד את הסוכר וחומץ הבלסמי כ- 10 דקות עד לקבלת מרקם מבריק ומעט סמיך. שוטפים את הפטל השחור ומכניסים אותו אל תערובת הבלסמי והסוכר.

להגשה חגיגית
לוקחים שושנה אדומה בקוטר של כ 6 ס"מ חותכים את הגבעול הירוק כדי לקבל משטח ישר (כדי שיהיה אפשר להניח אותה ישר על הצלחת).

מוציאים את עלי הורד המרכזיים מכניסים למרכז הורד כוס קטנה בתוכה שמים מעט מסורבה הסלק מעל שופכים את את הפטל השחור ומעליו את נקטר הבלסמי בקצה העליון של הסורבה מניחים את פרוסת הסלק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר