מופלטה

חומרים:1 ק"ג קמח25 גרם שמרים (אפשרות)1/2 כפית מלחשמן אופן ההכנה:לערבב את כל החומרים מלבד השמן. להוסיף בעדינות מים פושרים עד לקבלת בצק דביק מאוד. במידה ועושים עם שמרים, אז מבצעים את פעולות ההתפחה: מניחים בצד לתפיחה עד לגודל כפול ממה שהיה. אחר כך שמים שמן על הידיים, ומעסים את הבצק עד שהוא יורד מתפיחתו.שוב משאירים לתפיחה. את פעולת ההתפחה כדאי לעשות פעמיים –שלוש. מניחים שמן על משטח העבודה ועל הידיים, ויוצרים עיגולים קטנים מהבצק. משאירים את העיגולים לתפיחה. מכאן יש שתי שיטות להמשיך: השיטה המסורתית:תקפה בעיקר אם אין לכם תחושה בכפות הידיים.על מחבת טפלון ללא שמן מרדדים את כדור המופלטה הראשון בידיים משומנות מאוד-מאוד, עד שהוא דק ועגול (כמו טורטייה). מחממים את המחבת, מחכים שצד אחד יזהיב קלות (לא יותר – המופלטה לא אמורה להיות קריספית), הופכים את המופלטה ומתחילים למתוח את המופלטה הבאה על הצד שהזהיב, שוב עם ידיים משומנות. ממשיכים ככה עד שנוצרת ערימה של 10 מופלטות בערך, ומגישים חם עם חמאה ודבש. שיטה קצת יותר פשוטה: פותחים את כדור הבצק על משטח משומן מאוד, מותחים אותו לכל הצדדים עד שהוא דק מספיק, ומטגנים על מחבת טפלון ללא שמן, כל מופלטה בתורה, עד להזהבה קלה בלבד. מגישים עם חמאה ודבש.

חומרים:
1 ק"ג קמח
25 גרם שמרים (אפשרות)
1/2 כפית מלח
שמן

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים מלבד השמן. להוסיף בעדינות מים פושרים עד לקבלת בצק דביק מאוד.
במידה ועושים עם שמרים, אז מבצעים את פעולות ההתפחה:
מניחים בצד לתפיחה עד לגודל כפול ממה שהיה. אחר כך שמים שמן על הידיים, ומעסים את הבצק עד שהוא יורד מתפיחתו.
שוב משאירים לתפיחה. את פעולת ההתפחה כדאי לעשות פעמיים –שלוש.
מניחים שמן על משטח העבודה ועל הידיים, ויוצרים עיגולים קטנים מהבצק. משאירים את העיגולים לתפיחה.

מכאן יש שתי שיטות להמשיך:
השיטה המסורתית:
תקפה בעיקר אם אין לכם תחושה בכפות הידיים.
על מחבת טפלון ללא שמן מרדדים את כדור המופלטה הראשון בידיים משומנות מאוד-מאוד, עד שהוא דק ועגול (כמו טורטייה).
מחממים את המחבת, מחכים שצד אחד יזהיב קלות (לא יותר – המופלטה לא אמורה להיות קריספית), הופכים את המופלטה ומתחילים למתוח את המופלטה הבאה על הצד שהזהיב, שוב עם ידיים משומנות.
ממשיכים ככה עד שנוצרת ערימה של 10 מופלטות בערך, ומגישים חם עם חמאה ודבש.

שיטה קצת יותר פשוטה:
פותחים את כדור הבצק על משטח משומן מאוד, מותחים אותו לכל הצדדים עד שהוא דק מספיק, ומטגנים על מחבת טפלון ללא שמן, כל מופלטה בתורה, עד להזהבה קלה בלבד.
מגישים עם חמאה ודבש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר