חומרים למרק:
4 יח' בננה בשלות, מקולפות וחתוכות לקוביות
1/4 כוס אבקת סוכר
2 כפיות ג'ינג'ר מגורד
1.5 כוסות שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1 כפית טימין טרי מופרד ללא גבעולים
קמצוץ פלפל שחור
למרציפן:
1 ק"ג שקדים מולבנים קלופים
1.5 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית קינמון
1 כפית מי ורדים
3 כפות ליקר אמרטו
להגשה:
50 ג' תותים מיובשים
כוס מיץ אוכמניות
אופן ההכנה:
לטחון את כל המרכיבים של המרק בבלנדר, ואת העיסה הסמיכה לחמם במיקרוגל למשך 2 דקות.
לרסק את כל רכיבי המרציפן במעבד מזון, ולבשל בסיר למשך 1/4 שעה להסמכת התערובת.
לקרר וליצור כדורים קטנים.
להשרות את התותים המיובשים בכוס מיץ אוכמניות.
להגשה:
לצקת את המרק לקערה לבנה, להוסיף 3 כדורי מרציפן ולקשט בענף טימין ותותים מיובשים.