פנקוטה ברוטב טופי

חומרים ל- 6 מנות:לפנקוטה:750 מ"ל שמנת מתוקה (3 מיכלים)100 גר' סוכרחצי מקל וניל חצוי לאורכו1 כף פולי קפה מאיכות טובה10 גרם אבקת ג'לטיןלרוטב הטופי:250 גר' סוכר250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)אופן ההכנה:מביאים לרתיחה את כל חומרי הפנקוטה למעט הג'לטין, מסירים מהאש ומצננים מעט. מדללים ג'לטין ב- 2-3 כפות מים, וממתינים כ-2 דקות עד שהאבקה סופגת את המים. ממיסים את תערובת הג'לטין במיקרו כ-10 שניות, מוסיפים אותה לתערובת השמנת, מערבבים ומצננים למרקם חלק. יוצקים לכוסות ומעבירים למקרר ל-6 שעות. מכינים רוטב טופי: ממיסים סוכר בסיר לקבלת קרמל, מוסיפים בהדרגה ובזהירות שמנת מתוקה.מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד 4-5 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך. מצננים. יוצקים מהרוטב על הפנקוטה לפני ההגשה.

חומרים ל- 6 מנות:
לפנקוטה:
750 מ"ל שמנת מתוקה (3 מיכלים)
100 גר' סוכר
חצי מקל וניל חצוי לאורכו
1 כף פולי קפה מאיכות טובה
10 גרם אבקת ג'לטין

לרוטב הטופי:
250 גר' סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)

אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה את כל חומרי הפנקוטה למעט הג'לטין, מסירים מהאש ומצננים מעט.
מדללים ג'לטין ב- 2-3 כפות מים, וממתינים כ-2 דקות עד שהאבקה סופגת את המים.
ממיסים את תערובת הג'לטין במיקרו כ-10 שניות, מוסיפים אותה לתערובת השמנת, מערבבים ומצננים למרקם חלק.
יוצקים לכוסות ומעבירים למקרר ל-6 שעות.

מכינים רוטב טופי:
ממיסים סוכר בסיר לקבלת קרמל, מוסיפים בהדרגה ובזהירות שמנת מתוקה.
מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד 4-5 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך.
מצננים.
יוצקים מהרוטב על הפנקוטה לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר