פודינג תמרים דביק

חומרים לפודינג: ¾ כוס (135 גר') תמרים חתוכים גס1 כפית סודה לשתייה50 גר' חמאה רכה2/3 כוס (155 גר') סוכם חום רך2 ביצים1.5 כוסות (185 גר') קמח½ כפית אבקת אפייה1 כוס (100 גר') אגוזי מלך קצוצים גס חומרים לסירופ: 2/3 כוס (155 גר') סוכר חום רך10 גר' חמאה1 כפית תמצית וניל1/3 כוס (80 מ"ל) ברנדי אופן ההכנה:לחמם תנור ל-180 מעלות.לשמן קלות כלי המכיל 1.5 ליטר (6 כוסות), או תבנית מאפינס, או קוקוטים.להניח בקערה את התמרים עם הסודה לשתייה, לשפוך מעל כוס מים רותחים, ולהניח להתקרר.להקציף את החמאה והסוכר לקרם אוורירי.להוסיף את ביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה.לקפל לתוך התערובת את הקמח מעורב עם אבקת האפייה, האגוזים ותערובת התמרים עם המים שהתמרים הושרו בהם, ולבחוש לתערובת אחידה.להעביר את התערובת לתבנית אפייה מס' 26, ולאפות כ-40 דקות או עד שהפודינג עולה מעט ויציב למגע. בזמן שהפודינג נאפה מכינים את הסירופ: מניחים את הסוכר, החמאה, הוניל, הברנדי ו-1/3 כוס (80 מ"ל) מים בסיר קטן, ומחממים כ-5 דקות. חורצים בפודינג האפוי מספר חריצים, ויוצקים את הסירופ מעל. מחזירים לתנור ל- 5 דקות נוספות, עד שהסירופ נספג בעוגה.הגשה: מנה אישית חמה המוגשת לצד גלידת וניל, או קצפת, או יוגורט טבעי.

חומרים לפודינג:
¾ כוס (135 גר') תמרים חתוכים גס
1 כפית סודה לשתייה
50 גר' חמאה רכה
2/3 כוס (155 גר') סוכם חום רך
2 ביצים
1.5 כוסות (185 גר') קמח
½ כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גר') אגוזי מלך קצוצים גס

חומרים לסירופ:
2/3 כוס (155 גר') סוכר חום רך
10 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס (80 מ"ל) ברנדי

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לשמן קלות כלי המכיל 1.5 ליטר (6 כוסות), או תבנית מאפינס, או קוקוטים.
להניח בקערה את התמרים עם הסודה לשתייה, לשפוך מעל כוס מים רותחים, ולהניח להתקרר.
להקציף את החמאה והסוכר לקרם אוורירי.
להוסיף את ביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה.
לקפל לתוך התערובת את הקמח מעורב עם אבקת האפייה, האגוזים ותערובת התמרים עם המים שהתמרים הושרו בהם, ולבחוש לתערובת אחידה.
להעביר את התערובת לתבנית אפייה מס' 26, ולאפות כ-40 דקות או עד שהפודינג עולה מעט ויציב למגע.
בזמן שהפודינג נאפה מכינים את הסירופ: מניחים את הסוכר, החמאה, הוניל, הברנדי ו-1/3 כוס (80 מ"ל) מים בסיר קטן, ומחממים כ-5 דקות.
חורצים בפודינג האפוי מספר חריצים, ויוצקים את הסירופ מעל.
מחזירים לתנור ל- 5 דקות נוספות, עד שהסירופ נספג בעוגה.

הגשה:
מנה אישית חמה המוגשת לצד גלידת וניל, או קצפת, או יוגורט טבעי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר