חביתיות תרמיל בננות וקרמל

תרמיל קרם מעודן במלית בננות מוקפצות בקרמל ונענע, על מצע קרם גבינת מסקרפונה ורוטב פטל שחור

חומרים לבלילת החביתיות:
2 ביצים
500 סמ"ק חלב
250 גרם קמח
30 גרם חמאה מומסת
כף סוכר
קורט מלח
גרידת לימון

אופן ההכנה:
מכינים בלילה מכל החומרים, משהים במקרר כשעה ומכינים חביתיות בקוטר 22/24 ס"מ כל אחת.

החומרים למילוי:
פלחי בננות בשלות
15 גרם חמאה
כף סוכר חום
מיץ מחצי תפוז
25 סמ"ק יין לבן
כפית נענע קצוצה

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה, מוסיפים את הסוכר, מיץ התפוזים והיין הלבן.
מצמצמים כ- 2 דקות על להבה בינונית.
מוסיפים את הבננות.
מקפיצים עד לקבלת מרקם אחיד.
מורידים מהאש ומוסיפים את הנענע.

החומרים לרוטב:
250 סמ"ק יין אדום יבש
3 כפות סוכר
50 גרם פטל שחור

אופן ההכנה:
מרתיחים את היין עם הסוכר כ- 4 דקות, ומצמצמים.
מוסיפים את הפטל ומבשלים יחד כ- 2 דקות נוספות.

החומרים לקרם:
50 גרם גבינת מסקרפונה
120 סמ"ק שמנת מתוקה מוקצפת
גרגירים מ- 2 מקלות וניל
30 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מקפלים את הקצפת עם הגבינה, אבקת הסוכר והוניל.

הרכבת המנה:
במרכז כל חביתית ממלאים כ- 5 גרם מהמילוי.
מצופפים את קצוות החביתית, יוצרים סל וקושרים בעזרת מקל הוניל.
מניחים במרכז הצלחת כף גדושה מהקרם.
מניחים את החביתית על הקרם, יוצקים סביב מהרוטב, בוזקים מעל מעט אבקת סוכר.
מעטרים בעלי נענע ומספר פירות פטל, ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר