חומרים ל- 4 מנות:
250 גר' ערמונים מקולפים (אפשר גם באריזת ואקום)
500 מ"ל שמנת מתוקה
200 מ"ל חלב
150 גר' סוכר
1 מקל וניל
2 כפות שוקולד מריר קצוץ דק
150 מ"ל שמנת מוקצפת
אופן ההכנה:
(ניתן להכין את הקרם מראש).
מניחים בסיר קטן את כל המרכיבים, חוצים בעזרת סכין קטנה את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את הזרעים לתוך התערובת.
מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים, עד שהקרם מסמיך (מרקם דומה לסחלב).
מוציאים את מקל הווניל, ומועכים את הערמונים בעזרת מזלג.
אופן ההגשה:
מחלקים את הקרם לארבע כוסות מרטיני.
מוסיפים בכל כוס חצי כף שוקולד מריר קצוץ גס, ומעל כף קצפת.