שטרויזל בננות, קוקוס ופקאן סיני

חומרים:1 בננה (אפשר להשתמש גם באפרסק, תותים, נקטרינה, מנגו או כל פרי אחר)1 כף גדושה קוקוס100 גר' פקאן סיני1 מקל וניל 4 כפות שמנת מתוקהקמח, סוכר, חמאה קרה1 שקית שקדים מולבנים גלידת וניל איכותית אופן ההכנה:מכניסים את הקמח והסוכר למעבד המזון, מפעילים אותו כשמכניסים בהדרגה קוביות קטנות של חמאה קרה (חשוב שהחמאה תהיה קרה).שמים במקרר כשעה וחצי – שעתיים, מכוסה בניילון.אחרי כשעה וחצי מתקבל בצק פריך, קשה. מפוררים אותו לפירורים.חותכים את הבננה לקוביות, ומניחים בקערה נפרדת.מוסיפים לבננה את הקוקוס. חותכים את הפקאן הסיני לחתיכות גסות, ומוסיפים לקערה.חותכים את מקל הוניל לאורך, ושמים את הגרגרים בקערה. מוסיפים את השמנת המתוקה. מעבירים לקערה עמוקה או לכלי של סופלה שמתאימים לתנור.מניחים מעל את פירורי הבצק, בצורה לא אחידה.שמים בתנור בחום גבוה מאוד, 220-250 מעלות, לכ-10 דקות, עד שהשטרויזל משחים.מגישים עם גלידה. אפשר להשביח את הגלידה, כשמגלגלים את הכדור בשבבי שקדים קלויים.

חומרים:
1 בננה (אפשר להשתמש גם באפרסק, תותים, נקטרינה, מנגו או כל פרי אחר)
1 כף גדושה קוקוס
100 גר' פקאן סיני
1 מקל וניל
4 כפות שמנת מתוקה
קמח, סוכר, חמאה קרה
1 שקית שקדים מולבנים
גלידת וניל איכותית

אופן ההכנה:
מכניסים את הקמח והסוכר למעבד המזון, מפעילים אותו כשמכניסים בהדרגה קוביות קטנות של חמאה קרה (חשוב שהחמאה תהיה קרה).
שמים במקרר כשעה וחצי – שעתיים, מכוסה בניילון.
אחרי כשעה וחצי מתקבל בצק פריך, קשה. מפוררים אותו לפירורים.
חותכים את הבננה לקוביות, ומניחים בקערה נפרדת.
מוסיפים לבננה את הקוקוס.
חותכים את הפקאן הסיני לחתיכות גסות, ומוסיפים לקערה.
חותכים את מקל הוניל לאורך, ושמים את הגרגרים בקערה.
מוסיפים את השמנת המתוקה. מ
עבירים לקערה עמוקה או לכלי של סופלה שמתאימים לתנור.
מניחים מעל את פירורי הבצק, בצורה לא אחידה.
שמים בתנור בחום גבוה מאוד, 220-250 מעלות, לכ-10 דקות, עד שהשטרויזל משחים.
מגישים עם גלידה.
אפשר להשביח את הגלידה, כשמגלגלים את הכדור בשבבי שקדים קלויים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר