לפתן אגסים, תפוחים ופירות יבשים

קינוח חובה לחג הפסח. קל לביצוע וטעים, מתאים מאוד בתום סעודה כבדה

חומרים:
חצי סיר מים
2/3 כוס סוכר (כדי להפחית בקלוריות אפשר חצי כוס סוכר + 1 כפית "אבקת מתוק וקל"/סוכרזית, או לוותר לגמרה על הסוכר ואז יש להוסיף 3 כפות אבקת "מתוק וקל".
4 אגסים יפים
4 תפוחים – לערבב חמוצים ומתוקים
כוס פירות יבשים: שזיפים, משמשים, צימוקים, חמוציות
2 פלחי לימון
2 פלחי תפוז
2 סוכר וניל
מקל קינמון (אופציה)

אופן ההכנה:
מכינים קודם את הסירופ: מרתיחים את המים עם הסוכר (או הסוכרזית).
מקלפים את התפוחים ואת האגסים, מנקים מהגרעינים, חותכים לשמיניות ומכניסים למים.
את הפירות היבשים שוטפים במים ומכניסים לסיר.
מוסיפים את מקל הקינמון.
מבשלים כ- 25 דקות.
מוסיפים את פלחי התפוז והלימון ואת 2 סוכר וניל.
מבשלים עוד 10 דקות.
רצוי לתת ללפתן לנוח לילה במקרר לספיגת כל הטעמים.
מגישים קר.


חן שלום עורכת סדנאות בישול בסגנון איטלקי, רומני, ים-תיכוני בניחוח בריא.
בסדנאות מקבלים מתכונים "מנצחים" ליישום בבית, הרבה טיפים לתזונה בריאה, והקניית הרגלי אכילה נכונים. טל. 052-3525450

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר