קרמה קטלנה

קינוח קרמי ועשיר מקאטלוניה. מזכיר מעט את הקרם ברולה הצרפתי

חומרים:
300 מ"ל חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה 42% שומן
100 גר' סוכר לבן
40 גר' קורנפלור
מקל קינמון קטן – 1 ס"מ
סרט דק מקליפת לימון

אופן ההכנה:
מרתיחים את החלב והשמנת עם מקל קינמון וקליפת לימון.
לקערה עמוקה מוסיפים את הסוכר, החלמונים והקורנפלור.
טורפים היטב עד למסה אחידה.
את נוזל החלב החם לזלף על מסת הסוכר והחלמונים תוך כדי ערבוב אחיד.
לאחר ששתי המסות התחברו היטב, מחזירים לסיר על אש נמוכה מאוד.
מערבבים ללא הפסקה בעדינות, עד לקבלת מרקם סמיך וקרמי.
מסננים דרך מסננת.
לזלוף לכלי הגשה מזכוכית או חרס.
לקרר היטב.

הגשה:
לפזר סוכר חום מעל כלי ההגשה.
לשרוף בעזרת מבער עד שהסוכר נמס והופך לקרמל.
מומלץ לא לשרוף את הסוכר יותר מדי. במידה ונוצר גוון שחור – תיוצר מרירות לא טעימה.


מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי, טל. 04-9523707

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר