מוס שוקולד מריר עם פרלינה (מחית אגוזי לוז)

ל- 5 מנות:חומרים:200 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו (רצוי ולרונה)50 גר' פרלינה – מחית אגוזי לוז80 גר' סוכר לבן20 מ"ל מים300 מ"ל שמנת מתוקה1 ביצה שלמה4 חלמוניםאופן ההכנה:מקציפים את השמנת ומקררים. בצלחת קטנה מרתיחים את המים והסוכר עד 121 מעלות מקסימום.מקציפים את הביצה והחלמונים.לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את סירופ הסוכר בעודו חם.בבן מארי (סיר בתוך סיר עם מים) ממיסים את השוקולד המריר, לקראת סוף ההמסה מוסיפים את הנוגט ומערבבים. לקערת הביצים מוסיפים את מסת השוקולד ומקפלים היטב ובזהירות בעזרת לקקן, עד קיפול הומוגני אחיד.להוסיף את שאר השמנת בעודה קרה, ושוב לקפל הכל יחד עד למרקם אחיד.יוצקים את המסה לכלי הרצוי, מומלץ לכלים אישיים – מתאים ביותר טבעת (רינג) 8 ס"מ.מקררים היטב.לגיוון והעשרת המוס אפשר לרפד את תחתית כלי ההגשה בבראוניז דק.מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי, טל. 04-9523707

ל- 5 מנות:

חומרים:
200 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו (רצוי ולרונה)
50 גר' פרלינה – מחית אגוזי לוז
80 גר' סוכר לבן
20 מ"ל מים
300 מ"ל שמנת מתוקה
1 ביצה שלמה
4 חלמונים

אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת ומקררים.
בצלחת קטנה מרתיחים את המים והסוכר עד 121 מעלות מקסימום.
מקציפים את הביצה והחלמונים.
לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את סירופ הסוכר בעודו חם.
בבן מארי (סיר בתוך סיר עם מים) ממיסים את השוקולד המריר, לקראת סוף ההמסה מוסיפים את הנוגט ומערבבים.
לקערת הביצים מוסיפים את מסת השוקולד ומקפלים היטב ובזהירות בעזרת לקקן, עד קיפול הומוגני אחיד.
להוסיף את שאר השמנת בעודה קרה, ושוב לקפל הכל יחד עד למרקם אחיד.
יוצקים את המסה לכלי הרצוי, מומלץ לכלים אישיים – מתאים ביותר טבעת (רינג) 8 ס"מ.
מקררים היטב.
לגיוון והעשרת המוס אפשר לרפד את תחתית כלי ההגשה בבראוניז דק.


מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי, טל. 04-9523707

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר