מצרכים:
250 גרם גרגרי חומוס מושרים במים למשך לילה
3 מקלות קינמון
½ ק"ג גלידת וניל מאיכות טובה
2 מקלות וניל חתוכים לאורך
נענע לקישוט
1 כוס מים
¼ ק"ג סוכר
אופן ההכנה:
לסנן היטב את החומוס, להוסיף את הכוס מים, וניל, וקינמון, ולבשל את החומוס עד ריכוך מוחלט.
כאשר החומוס רך יש להוסיף את הסוכר, ולזגג תוך כדי רתיחה.
חשוב: את הסוכר מוסיפים רק בסוף הבישול, אחרת החומוס לא יתרכך.
הגשה:
ליצור כדור גלידה בעזרת כף מתאימה.
לפזר את גרגרי החומוס המסוכרים מסביב לכדור הגלידה כשהם חמימים.
לקשט בעלה נענע.