6 מנות
חומרים לאגסים:
6 אגסים מקולפים, ללא גרעינים
1 בקבוק יין אדום יבש (750 סמ"ק)
1/2 כוס דבש
1/4 כוס סוכר חום
1 מקל קינמון
2 מסמרי ציפורן
3 יחידות פלפל אנגלי
חומרים לקצפת יוגורט וניל:
1 כוס שמנת מתוקה
1 גביע יוגורט
1 מקל וניל
1/2 2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
בסיר בינוני מבשלים את האגסים יחד עם היין ועם שאר המרכיבים, עד שהאגסים רכים. מסננים ומצננים.
טוחנים את האגסים במעבד מזון עם 2 כוסות מרוטב היין האדום, מסננים ומקפיאים בתבנית שטוחה במשך 8 שעות.
בכל שעתיים יש להוציא מהמקפיא, לערבב בעזרת מזלג ליצירת פתיתי קרח ולהחזיר למקפיא.
לקצפת:
מוזגים את השמנת ואת היוגורט לקערה, חוצים מקל וניל ומוסיפים את הזרעים השחורים. מוסיפים סוכר ומקציפים לקבלת קציפה יציבה.
הגשה:
בעזרת כף מניחים את הגרניטה בכוס מרטיני או בכוס רחבה אחרת, מניחים מעל קצפת ומגישים מיד.
הצעת הגשה:
כדאי לבשל אגס אחד נוסף, לפרוס אותו כקישוט מעל הגרניטה, ולפזר מעל מעט עלי בזיליקום קצוצים.
ערכים תזונתיים למנה:
506 קלוריות, 71 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 16 גרם שומן
המתכון מתוך המוסף המערכתי המיוחד של מתכוני אוכל בריא וטיפים לבישול בריא – "טעם מנטה", המצורף ללא תשלום למגזין מנטה.