מצרכים:
300 מ"ל נוזל מאבטיח
2 תפוזים
100 גרם קוביות גבינת פטה רכה
סוכר
הוראות הכנה:
בעזרת קולפן מורידים את קליפת התפוז ומניחים בצד.
סוחטים את התפוזים לנוזל האבטיח ומבשלים עם הסוכר עד כשתי דקות לאחר הרתיחה.
מסירים מהאש, מקררים, מוזגים לתבנית.
את קליפות התפוז חותכים לרצועות דקות, מרתיחים במים כ-5 דקות ומסננים.
את קליפות התפוז הרכות מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עם 4 כפות סוכר, 5 כפות מים ו-4 כפות מיץ תפוזים.
מקררים את תערובת קליפות התפוז, מוסיפים לתערובת האבטיח ומכניסים למקפיא ל-24 שעות.
במהלך ההקפאה מוציאים את התערובת מדי שעה כ-5 פעמים, מרסקים ומחזירים חזרה.
לאחר הריסוק החמישי, יש לכסות בניילון נצמד ולהקפיא שוב למשך הלילה (10-12 שעות).
"בליני", מרכז סוזן-דלל, ת"א, טל. 03-5178486