חומרים:
8 אגסים גדולים
2 מקל קינמון
4 מסמרי ציפורן
3 כפות דבש
1 כוס ליקר דבש
1/2 כפית תמצית ווניל אמיתית
ציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
40 גרם חמאה
אופן ההכנה:
מקלפים את האגסים אך משאירים את העוקץ, דוקרים קלות את האגסים בתחתית בעזרת מזלג.
מניחים את האגסים בתבנית אפייה.
מוסיפים את שאר החומרים.
אופים בחום בינוני 20-25 דקות, יש להרטיב את האגסים.
הכנת הציפוי:
ממיסים בעדינות את השוקולד בבן מארי עם החמאה עד להמסה מוחלטת.
מסירים מהאש .
להגשה:
מניחים אגס בצלחת, מזלפים מעל את הסירופ, מקשטים בעלי נענע.
אפשר להוסיף כדור גלידה.
נטע בשביל השוקולד, מושב נחלים, משק 59, טל. 03-9362350, www.chocolata.co.il