חומרים לכמות של 12-15 פרוסות:
300 גר' אגוזים מסוגים שונים – פקאן, מלך, לוז, פיסטוקים, שקדים
400 גר' תמרים לחים קלופים ומגולענים
300 גר' צימוקים רכים (אם קשים – יש לשים כ- 10 דקות במים רותחים על מנת לרכך)
300 גר' שזיפים מיובשים מגולענים
300 גר' מישמשים – לא חובה
אופן ההכנה:
שלב ראשון:
את לקט האגוזים קולים בתנור בחום 200 מעלות כ- 10 דקות תוך ערבוב.
מצננים.
מרסקים במעבד מזון עד לטחינה דקה ואחידה.
שלב שני:
את הפירות טוחנים במעבד מזון בשתי נגלות, עד שהטחינה אחידה.
אפשר להוסיף מעט הל טחון או גרידת תפוז – למי שאוהב.
שלב שלישי:
על יריעת נייר פרגמנט מניחים ומשטיחים את תערובת הפירות לריבוע
מעל בוזקים ומפזרים את כל לקט האגוזים,
מגלגלים.
עוטפים היטב בניילון נצמד.
מניחים במקרר לשעתיים בערך – עד שהגליל מתקשה.
מוציאים וחותכים לפרוסות
ניתן לשמור את הרולדה חודשים בהקפאה, ועדיין תהיה טעימה.
קייטרינג "מולי ומיכל"
טל. 04-9541052
www.mitchatnim.co.il/members/mulimichal