מנבו (קרמבו) בטעם שמפניה, תות ושוקלד

כמות ל- 20 מנבואים (קרמבואים)חומרים לבסיס:20 עוגיות משובחות עגולות טבולות קלות בשמפניה.לציפוי:300 גרם שוקולד (מריר/חלב – בהתאם לטעם האישי)100 גרם חמאה100 גרם פקאן סיני, קצוץ דק.למילוי:6 חלבונים½כוס סוכר10 תותים טריים 1 כף אבקת ג'לטין2 כפות מיםאופן ההכנה:בסיר כפול (באן מארי) מחממים את החלבונים והסוכר, תוך בחישה, עד לטמפרטורה חמימה (כ- 60 מעלות).במעבד מזון מרסקים את התותים עם המים והג'לטין עד לקבלת עיסה חלקה ורכה. אם העיסה עדיין קשה מדי, אפשר להוסיף עוד כף מים.מערבבים שליש מכמות הקצף עם עיסת התותים.מקפלים בעדינות פנימה את שאר הקצף.מכניסים למקרר למספר דקות. מזליפים את הקצף על גבי העוגיות באופן הבא: במזלף בעל פיה חלקה ממלאים את הקצף. מקרבים את קצה הפיה למרכז העוגיה ולוחצים עד שמתקבל מעין כדור פינג-פונג. מרחיקים מעט את הפיה מהעוגיה לקבלת השפיץ של המנבו. חוזרים על הפעולה עם שאר העוגיות.מכניסים למספר דקות למקפיא.ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול עד לקבלת קרם חלק ומבריק. מצננים מעט.טובלים כל קרמבו בשוקולוד (כשהמילוי כלפי מטה).מצפים בפקאן קצוץ.שומרים בקירור עד ההגשה.

כמות ל- 20 מנבואים (קרמבואים)

חומרים לבסיס:
20 עוגיות משובחות עגולות טבולות קלות בשמפניה.

לציפוי:
300 גרם שוקולד (מריר/חלב – בהתאם לטעם האישי)
100 גרם חמאה
100 גרם פקאן סיני, קצוץ דק.

למילוי:
6 חלבונים
½כוס סוכר
10 תותים טריים
1 כף אבקת ג'לטין
2 כפות מים

אופן ההכנה:
בסיר כפול (באן מארי) מחממים את החלבונים והסוכר, תוך בחישה, עד לטמפרטורה חמימה (כ- 60 מעלות).
במעבד מזון מרסקים את התותים עם המים והג'לטין עד לקבלת עיסה חלקה ורכה. אם העיסה עדיין קשה מדי, אפשר להוסיף עוד כף מים.
מערבבים שליש מכמות הקצף עם עיסת התותים.
מקפלים בעדינות פנימה את שאר הקצף.
מכניסים למקרר למספר דקות.
מזליפים את הקצף על גבי העוגיות באופן הבא:
במזלף בעל פיה חלקה ממלאים את הקצף. מקרבים את קצה הפיה למרכז העוגיה ולוחצים עד שמתקבל מעין כדור פינג-פונג.
מרחיקים מעט את הפיה מהעוגיה לקבלת השפיץ של המנבו.
חוזרים על הפעולה עם שאר העוגיות.
מכניסים למספר דקות למקפיא.
ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
מצננים מעט.
טובלים כל קרמבו בשוקולוד (כשהמילוי כלפי מטה).
מצפים בפקאן קצוץ.
שומרים בקירור עד ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר