טארט טאטן ומרנגים

מצרכים לעשר מנותטארט50 גרם חמאה100 גרם סוכר250 גרם תפוחי עץ פרוסים וקלופיםבצק עלים מופשר מהסופר1 כפית קינמוןלהגשה: מעט אגוזים גרוסים גס להגשה: מעט סוכר חוםהמרנג5 חלבונים1/4 כוס סוכר1 כפית מלחאופן ההכנהלקחת את תערובת התפוחים, חמאה והסוכר ולטגנם במחבת עד ליצירת קרמל על אש נמוכה. להוסיף את הקינמון. לכסות עם בצק העלים. להכניס את המחבת עם הבצק והתפוחים לתנור למשך חצי שעה בחום 170 מעלות עד שהבצק אפוי וזהוב. לצנן מעט ולהפוך הכל על צלחת הגשה. להניח מעל את שכבת המרנג ליצירת מכסה. לפזר מעל מעט סוכר חום, קינמון ואגוזים.הכנת המרנגשמים את החלבונים והסוכר במיקסר. מציבים על בן מארי. מחממים 5 ד' עד שמגיע לרמת חמימות קלה. מורידים ומקציפים 5 ד' לאט ואח"כ מהר לקבלת קצף יציב ומבריק. על תבנית גדולה מניחים נייר פרגמנט ועליו זולפים את המרנג בצורת טבעת צפופה/שבלול בקוטר המחבת. ומכניסים לתנור שחומם על 100 מעלות למשך 3 שעות עד שהקצף נוקשה ויבש ומצננים.

מצרכים לעשר מנות
טארט
50 גרם חמאה
100 גרם סוכר
250 גרם תפוחי עץ פרוסים וקלופים
בצק עלים מופשר מהסופר
1 כפית קינמון
להגשה: מעט אגוזים גרוסים גס
להגשה: מעט סוכר חום

המרנג
5 חלבונים
1/4 כוס סוכר
1 כפית מלח

אופן ההכנה
לקחת את תערובת התפוחים, חמאה והסוכר ולטגנם במחבת עד ליצירת קרמל על אש נמוכה. להוסיף את הקינמון. לכסות עם בצק העלים. להכניס את המחבת עם הבצק והתפוחים לתנור למשך חצי שעה בחום 170 מעלות עד שהבצק אפוי וזהוב. לצנן מעט ולהפוך הכל על צלחת הגשה. להניח מעל את שכבת המרנג ליצירת מכסה. לפזר מעל מעט סוכר חום, קינמון ואגוזים.

הכנת המרנג
שמים את החלבונים והסוכר במיקסר. מציבים על בן מארי. מחממים 5 ד' עד שמגיע לרמת חמימות קלה. מורידים ומקציפים 5 ד' לאט ואח"כ מהר לקבלת קצף יציב ומבריק. על תבנית גדולה מניחים נייר פרגמנט ועליו זולפים את המרנג בצורת טבעת צפופה/שבלול בקוטר המחבת. ומכניסים לתנור שחומם על 100 מעלות למשך 3 שעות עד שהקצף נוקשה ויבש ומצננים.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר