מרנג של הנזירות מנאנסי

בזמן המהפיכה הצרפתית, נזירות הסתתרו בבתיהם של אנשי המעמד הבינוני בעיר נאנסי. כדי לשלם על השהייה בביתם, הן אפו לבני הבית מאפים. המאפים הצליחו כל כך שהנזירות החלו למכור אותם תחת השם "המקרון (=נזירות) של נאנסי".מצרכים 12 יחידות 2 חלבוניםאחד ושליש כוס שקדים טחונים (150 גרם)שני שליש כוס סוכר/150 גרם1 כף אבקת סוכראופן ההכנהלערבב את הסוכר והשקדים יחד בקערה. להוסיף את החלבונים ולהקציף מהר. להשים במקרר מכוסה לפחות לשעתיים, אך לא יותר מ-8 שעות. לחמם תנור לחום 180 מעלות, לשמן תבנית אפייה ולשים נייר אפיה משומן. לחלק את הבצק ל-16 עיגולים. לסדרם כשהידיים רטובות. להניח על נייר האפייה ולשטח לעיגולים של חצי ס"מ עובי. לפזר מעליהם אבקת סוכר עם המסננת. לאפות 15 ד' עד להתחלת שינוי הצבע. להניח את המקרונס עם הנייר על מגבה תה רטובה ולתת להם להתקרר לגמרי.

בזמן המהפיכה הצרפתית, נזירות הסתתרו בבתיהם של אנשי המעמד הבינוני בעיר נאנסי. כדי לשלם על השהייה בביתם, הן אפו לבני הבית מאפים. המאפים הצליחו כל כך שהנזירות החלו למכור אותם תחת השם "המקרון (=נזירות) של נאנסי".

מצרכים 12 יחידות
2 חלבונים
אחד ושליש כוס שקדים טחונים (150 גרם)
שני שליש כוס סוכר/150 גרם
1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה
לערבב את הסוכר והשקדים יחד בקערה. להוסיף את החלבונים ולהקציף מהר. להשים במקרר מכוסה לפחות לשעתיים, אך לא יותר מ-8 שעות. לחמם תנור לחום 180 מעלות, לשמן תבנית אפייה ולשים נייר אפיה משומן. לחלק את הבצק ל-16 עיגולים. לסדרם כשהידיים רטובות. להניח על נייר האפייה ולשטח לעיגולים של חצי ס"מ עובי. לפזר מעליהם אבקת סוכר עם המסננת. לאפות 15 ד' עד להתחלת שינוי הצבע. להניח את המקרונס עם הנייר על מגבה תה רטובה ולתת להם להתקרר לגמרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר