מצרכים ל-6 מנות
10 תאנים מיובשות קצוצות גס
1 כוס ברנדי
1 כוס יין אדום
3 יוגורט קרמי מעודן
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אגוזים סינים מסוכרים קצוצים
אופן ההכנה
לתוך סיר מוסיפים תאנים יין וברנדי ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ–20 דקות עד שהעיסה מסמיכה.(מיני קומפוט) מקררים ומחלקים את תערובת התאנים בתחתית כל כוס. (כוסות מרטיני או יין)
לתוך קערה מרוקנים את היוגורט ומערבבים קלות.
בקערה נוספת מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצף יציב ומקפלים לתוך היוגורט בעדינות.
מחלקים את התערובת שווה בשווה בין הכוסות ומכניסים למקרר לשעה
לפני ההגשה מפזרים את האגוזים.