באווריה מתובלת על מצע קדאיף וריבת עגבניות שרי

15 – 20 גביעים עגולים חד פעמי אלומיניום.להכנת הבסיס:יש להמיס כ- 50 ג' חמאה וללטף את שערות הקדאיף בעדינות.יש ליצור תחתיות ספיראלה ולהניח על מגש מרופד בנייר פרגמנט.לאפות בחום של 160 מעלות עד להזהבה וייבוש השערות למגע קריספי.להניח בצד לקירור.חומרים לקרם באווריה:1/2 ליטר חלב או תחליף חלב .100 ג' סוכר.14 ג' ג'לטין מומס ב – 60 ג' מים קרים.3 חלמונים.125 ג' שמנת מתוקה.קורט מלח.1 כוכב אניס, קמצוץ ציפורן טחון, 1 מקל קינמון.2 גרעיני הל .אופן ההכנה: מקציפים חלמונים עם סוכר ומלח לקציפה אוורירית..מקציפים שמנת למרקם יוגורט 80%.מרתיחים חלב ותבלינים.ממיסים ג'לטין עד לקבלת נוזל חלק וחמים. מאחדים חלב רתוח עם קציפת החלמונים בזהירות תוך כדי ערבוב תמידי.מחזירים לאש גלויה עד להסמכה. מצננים ומוסיפים ג'לטין. מצננים היטב.מאחדים יחד עם השמנת המוקצפת בעדינות למסה חלקה.יוצקים לכלים ומקפיאים.בשלב זה מכינים ריבת עגבניות שרי:מכניסים לסיר בישול בעל תחתית עבה 1/2 סלסלת עגבניות שרי שטופות שלמות250 ג' סוכרכוכב אניס1 מקל קינמון1/2 לימון טרי1/4 חבילה נענע טרייה קצוצה.מבשלים על להבה בינונית עד להתאדות כל הנוזלים.הריבה צריכה להיות מרוכזת וסמיכה.בונים את המנה: מניחים תחתית קדאיף בצלחת הגשה.עליה יוצקים מעט ריבה חמה.מניחים את הבאווריה ויוצקים שוב מהריבה. מעטרים בעלה נענע ומגישים."מכללת השף":סניף תל-אביב – בניין עתיד, רח' החרש 8, טל': 1-700-500-774סניף ירושלים – בית הארחה בית וגן, רח' הפסגה 8, 1-700-500-034סניף באר-שבע – מלון גולדן טוליפ, 1-700-700-572סניף חיפה – שד' ההסתדרות, 1-700-500-764

15 – 20 גביעים עגולים חד פעמי אלומיניום.

להכנת הבסיס:
יש להמיס כ- 50 ג' חמאה וללטף את שערות הקדאיף בעדינות.
יש ליצור תחתיות ספיראלה ולהניח על מגש מרופד בנייר פרגמנט.
לאפות בחום של 160 מעלות עד להזהבה וייבוש השערות למגע קריספי.
להניח בצד לקירור.

חומרים לקרם באווריה:
1/2 ליטר חלב או תחליף חלב .
100 ג' סוכר.
14 ג' ג'לטין מומס ב – 60 ג' מים קרים.
3 חלמונים.
125 ג' שמנת מתוקה.
קורט מלח.
1 כוכב אניס, קמצוץ ציפורן טחון, 1 מקל קינמון.
2 גרעיני הל .

אופן ההכנה:
מקציפים חלמונים עם סוכר ומלח לקציפה אוורירית..
מקציפים שמנת למרקם יוגורט 80%.
מרתיחים חלב ותבלינים.
ממיסים ג'לטין עד לקבלת נוזל חלק וחמים.
מאחדים חלב רתוח עם קציפת החלמונים בזהירות תוך כדי ערבוב תמידי.
מחזירים לאש גלויה עד להסמכה.
מצננים ומוסיפים ג'לטין.
מצננים היטב.
מאחדים יחד עם השמנת המוקצפת בעדינות למסה חלקה.
יוצקים לכלים ומקפיאים.

בשלב זה מכינים ריבת עגבניות שרי:
מכניסים לסיר בישול בעל תחתית עבה 1/2 סלסלת עגבניות שרי שטופות שלמות
250 ג' סוכר
כוכב אניס
1 מקל קינמון
1/2 לימון טרי
1/4 חבילה נענע טרייה קצוצה.
מבשלים על להבה בינונית עד להתאדות כל הנוזלים.
הריבה צריכה להיות מרוכזת וסמיכה.

בונים את המנה:
מניחים תחתית קדאיף בצלחת הגשה.
עליה יוצקים מעט ריבה חמה.
מניחים את הבאווריה ויוצקים שוב מהריבה.
מעטרים בעלה נענע ומגישים.

"מכללת השף":
סניף תל-אביב – בניין עתיד, רח' החרש 8, טל': 1-700-500-774
סניף ירושלים – בית הארחה בית וגן, רח' הפסגה 8, 1-700-500-034
סניף באר-שבע – מלון גולדן טוליפ, 1-700-700-572
סניף חיפה – שד' ההסתדרות, 1-700-500-764

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר