חומרים
למאפינס:
1.5 כוס קמח תופח
1/2 כפית סודה לשתיה
5 כפות קקאו
1 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כוס שמן
1/2 כוס חלב
לרוטב השוקולד:
1/2 חפיסה שוקולד מריר
1/2 חפיסה שוקולד חלב
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 180 מעלות. מערבבים בקערה קמח, סודה לשתיה וסוכר. בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה ביצים, שמן, חלב וקקאו לתערובת אחידה. בקערה החומרים היבשים יוצרים גומה באמצע ומוזגים את החומרים הרטובים תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערב את שהתערובת מתגבשת לבצק שוקולד רך וגרגירי. בתבנית שקעים מסדים עטרות ניר ומוזגים מהתערובת לכל עטרה עד גובה 3/4. אופים בתנור שחומם מראש 15 דקות ומוציאים להצטנן.
להכנת הרוטב: מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה (עד שמתחילות בועות קטנות בשולים)ומורידים מהאש. את טבליות השוקולד שוברים בידיים לחתיכות קטנות ומוסיפים לשמנת החמה. מערבבים בכף עץ עד שנוצר מרק שוקולד.
כשהמאפינס הצטננו, טובלים ברוטב השוקולד או מוזגים רוטב בכפית, אפשר לקשט בסוכריות.