תאנים טריות עם שקדים, גבינת מסקרפונה ועלי לזניה

חומרים:4-6 עלי לזניה לא מבושלים (לא מן הסוג שדורש בישול)שמן זית לטיגון1 חלבון (הלבן) של ביצה100 גרם שקדים קצוצים, מולבנים קלויים מעט1 כוס סוכראבקת סוכר1 כף יין אדום2 כפות ליקר דובדבנים4 תאנים 1 קופסה גבינת מסקרפונה.אופן ההכנה:מבשלים את עלי הלזניה אל- דנטה. מייבשים את העלים המבושלים וחותכים למשולשים. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בו את עלי הלזניה המבושלים, עד שהם מזהיבים. מניחים את העלים המטוגנים על נייר סופג. מורחים את עלי הלזניה המטוגנים בחלבון של הביצה וטובלים בשקדים מטוגנים. אופים בתנור בחום גבוהה במשך 5 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר. מפזרים מעל אבקת סוכר. מערבבים את הסוכר הרגיל עם המים והיין. מביאים לרתיחה וממשיכים להרתיח עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל סירופ. מורידים מהאש ומניחים בצד. חותכים כל תאנה במרכזה ל-4 חלקים (לא חותכים עד למטה ומקפידים שהתאנה תישאר עדיין בחתיכה אחת. שמים על כל תאנה תערובת של גבינת מסקרפונה ומעט סוכר, שופכים מעל ליקר דובדבנים וסירופ סוכר. מקשטים את הצלחת בעלי הלזניה המטוגנים והאפויים, מניחים במרכז את התאנים ומקשטים בשארית השקדים המטוגנים.www.giacommo.net

חומרים:
4-6 עלי לזניה לא מבושלים (לא מן הסוג שדורש בישול)
שמן זית לטיגון
1 חלבון (הלבן) של ביצה
100 גרם שקדים קצוצים, מולבנים קלויים מעט
1 כוס סוכר
אבקת סוכר
1 כף יין אדום
2 כפות ליקר דובדבנים
4 תאנים
1 קופסה גבינת מסקרפונה.

אופן ההכנה:
מבשלים את עלי הלזניה אל- דנטה. מייבשים את העלים המבושלים וחותכים למשולשים.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בו את עלי הלזניה המבושלים, עד שהם מזהיבים.
מניחים את העלים המטוגנים על נייר סופג.
מורחים את עלי הלזניה המטוגנים בחלבון של הביצה וטובלים בשקדים מטוגנים.
אופים בתנור בחום גבוהה במשך 5 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר. מפזרים מעל אבקת סוכר.
מערבבים את הסוכר הרגיל עם המים והיין. מביאים לרתיחה וממשיכים להרתיח עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל סירופ. מורידים מהאש ומניחים בצד.
חותכים כל תאנה במרכזה ל-4 חלקים (לא חותכים עד למטה ומקפידים שהתאנה תישאר עדיין בחתיכה אחת.
שמים על כל תאנה תערובת של גבינת מסקרפונה ומעט סוכר, שופכים מעל ליקר דובדבנים וסירופ סוכר.
מקשטים את הצלחת בעלי הלזניה המטוגנים והאפויים, מניחים במרכז את התאנים ומקשטים בשארית השקדים המטוגנים.

www.giacommo.net

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר