מוס פיסטוק וטוויל נוגט

קינוח מרענן המשלב שני מרקמים; הקריספיות של הטוויל והרכות של המוס

קינוח מרענן המשלב שני מרקמים; הקריספיות של הטוויל והרכות של המוס

מרכיבים:
250 גרם חמאה
350 גרם סוכר
130 מ"ל חלב
250 גרם אגוזי לוז גרוסים
160 גרם פיסטוקים טחונים דק
200 מ"ל חלב
50 גרם סוכר
200 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם סוכר

אופן ההכנה:
טוויל נוגט:
לחמם בסיר עד לרתיחה תוך כדי בחישה: 250 גרם חמאה, 350 גרם סוכר, 130 גרם חלב. 
כאשר התערובת מבעבעת להסיר מהאש.
להוסיף 250 גרם אגוזי לוז גרוסים
לערבב את האגוזים פנימה.
לחמם את התנור ל- 150 מעלות.
למרוח את התערובת על נייר אפיה במגש.
לאפות 15 דקות עד שהטוויל מוזהב.
להוציא מהתנור ולקרר את הטוויל.

מוס פיסטוק:
להרתיח בסיר תוך כדי בחישה: 160 גרם פיסטוקים טחונים דק, 200 גרם חלב, 50 גרם סוכר.
לקרר במקרר.
להקציף ולקפל לתוך הפיסטוקים הקרים: 200 גרם שמנת מתוקה, 20 גרם סוכר.

הרכבה:
לשמור את המוס במקרר בכלי אטום ואת הטוויל בכלי אטום מחוץ למקרר.
לפני ההגשה לחתוך את הטוויל בגודל הרצוי.
לזלף מוס פיסטוק מעל הטוויל ולהניח טוויל נוסף מעל (כמו סנדוויץ'). 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר