חומרים לחמישה סועדים:
8 יח' אגסים
חומרים לבישול האגס
3 כוסות יין אדום יבש
חצי כוס סוכר
מקל קינמון
חצי ק"ג דלעת
חומרים לבישול הדלעת
כוס מים
כוס יין לבן
חצי כוס סוכר
כף מיץ לימון
חצי כפית ג'ינג'ר מגורד
כף קורנפלור
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
מקלפים את האגסים.
בסיר מערבבים את חומרי הרוטב של האגס ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את האגסים ומבשלים 20 דקות (הופכים את האגסים מדי פעם).
מוציאים את האגסים ומקררים אותם.
3 יח' אגסים לחתוך לחצי.
לחרוץ פסים דקים של הדלעת בעזרת קולפן.
את חומרי הדלעת להרתיח.
להוסיף את רצועות הדלעת ולנבשל במשך 2 דקות.
לערבב את הנוזלים של האגס והנוזלים של הדלעת ולבשל 5 דקות בחום נמוך. לערבב את הקורנפלור עם חצי כוס מים ולצקת לרוטב.
ברגע שהרוטב מסמיך מכבים את האש.
הגשה:
במרכז הצלחת להניח את האגס, לעטוף סביבו ברצועות הדלעת ולמזוג את הרוטב.