פחזניות מתוקות

חומרים:½ ליטר מים200 ג' מרגרינה10 ג' סוכרקורט מלח300 ג'9 ביציםאופן ההכנה:מבשלים מים, מרגרינה, סוכר ומלח עד לרתיחה.מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה ללא גושים.מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי טריפה.מזליפים את הפחזניות לגודל כפתור בקוטר של 1 ס"מ ומקפיאים.מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים את הפחזניות. אופים עד לצבע שחום, מוציאים ומקררים.מילוי פטיסיירחומרים:500 סמ"ק שמנת מתוקה200 סמ"ק חלב קוקוס 200 סמ"ק מים250 ג' סוכרקורט מלחכפית תמצית וניל8 חלמונים125 ג' קורנפלור100 סמ"ק מיםאופן ההכנה:מרתיחים: שמנת, חלב קוקוס, 200 סמ"ק מים, סוכר, מלח ותמצית וניל.מערבבים בצד לבלילה חלקה את החלמונים, הקורנפלור ו-100 סמ"ק מים.בזמן רתיחת החלב, מוסיפים פנימה את הבלילה תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד שמסמיך.מעבירים לכלי יבש  מכסים בניילון נצמד ומקררים היטב.לאחר הקירור מזליפים לתוך הפחזניות ומקשטים באבקת סוכר.שף קונדיטורית צביה אברהם היא מרצה בקורס קונדיטוריה בבית הספר "תדמור".

חומרים:
½ ליטר מים
200 ג' מרגרינה
10 ג' סוכר
קורט מלח
300 ג'
9 ביצים

אופן ההכנה:
מבשלים מים, מרגרינה, סוכר ומלח עד לרתיחה.
מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה ללא גושים.
מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי טריפה.
מזליפים את הפחזניות לגודל כפתור בקוטר של 1 ס"מ ומקפיאים.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים את הפחזניות.
אופים עד לצבע שחום, מוציאים ומקררים.

מילוי פטיסייר
חומרים:
500 סמ"ק שמנת מתוקה
200 סמ"ק חלב קוקוס
200 סמ"ק מים
250 ג' סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
8 חלמונים
125 ג' קורנפלור
100 סמ"ק מים

אופן ההכנה:
מרתיחים: שמנת, חלב קוקוס, 200 סמ"ק מים, סוכר, מלח ותמצית וניל.
מערבבים בצד לבלילה חלקה את החלמונים, הקורנפלור ו-100 סמ"ק מים.
בזמן רתיחת החלב, מוסיפים פנימה את הבלילה תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד שמסמיך.
מעבירים לכלי יבש  מכסים בניילון נצמד ומקררים היטב.
לאחר הקירור מזליפים לתוך הפחזניות ומקשטים באבקת סוכר.

שף קונדיטורית צביה אברהם היא מרצה בקורס קונדיטוריה בבית הספר "תדמור".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר