פנקוטה – Panna Cotta

חומרים ל- 4 מנות:2 קופסאות שמנת מתוקה4 כפות סוכרחצי שקית ג'לטיןמקל וניללבחירה: ניתן להכין רוטב קרמל או רוטב טופי לפי הטעם אופן ההכנה:בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין עם מעט מהשמנת עד להמסת הגושים.שמים בסיר את השמנת, הסוכר ומקל הוניל (לאחר שחתכנו אותו לאורכו וגרדנו את הזרעים מתוכו לסיר).מביאים לסף רתיחה תוך כדי בחישה בלתי פוסקת.מוסיפים לשמנת את הג'לטין המומס וממשיכים לערבב עד שהג'לטין נמס לחלוטין.שופכים בכל קערית הגשה כף של רוטב קרמל / רוטב טופימעל לרוטב שופכים את תערובת השמנת דרך מסננת (במידה והנוזל עדיין חם, מניחים על פני הקערית יריעת פלסטיק נצמד כדי למנוע היווצרות קרום).מניחים בצד להתקרר לטמפרטורת החדר.מעבירים לקירור.רוטב קרמל100 גרם סוכר1/4 כוס מיםממיסים את הסוכר במחבת, מוסיפים בעדינות את המים ומערבבים עד שיתמוססו גושי הסוכר.רוטב טופי50 גרם סוכר 125 מ"ל שמנת מתוקה 30 גרם חמאה ממיסים את הסוכר במחבת, ובזהירות רבה מוסיפים את השמנת והחמאה עד להמסה מלאה.שף אלדו דקונסיליו הוא מרשת הגלידות "דקונסיליו"

חומרים ל- 4 מנות:
2 קופסאות שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
חצי שקית ג'לטין
מקל וניל
לבחירה: ניתן להכין רוטב קרמל או רוטב טופי לפי הטעם

אופן ההכנה:
בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין עם מעט מהשמנת עד להמסת הגושים.
שמים בסיר את השמנת, הסוכר ומקל הוניל (לאחר שחתכנו אותו לאורכו וגרדנו את הזרעים מתוכו לסיר).
מביאים לסף רתיחה תוך כדי בחישה בלתי פוסקת.
מוסיפים לשמנת את הג'לטין המומס וממשיכים לערבב עד שהג'לטין נמס לחלוטין.
שופכים בכל קערית הגשה כף של רוטב קרמל / רוטב טופי
מעל לרוטב שופכים את תערובת השמנת דרך מסננת (במידה והנוזל עדיין חם, מניחים על פני הקערית יריעת פלסטיק נצמד כדי למנוע היווצרות קרום).
מניחים בצד להתקרר לטמפרטורת החדר.
מעבירים לקירור.

רוטב קרמל
100 גרם סוכר
1/4 כוס מים
ממיסים את הסוכר במחבת, מוסיפים בעדינות את המים ומערבבים עד שיתמוססו גושי הסוכר.

רוטב טופי
50 גרם סוכר
125 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
ממיסים את הסוכר במחבת, ובזהירות רבה מוסיפים את השמנת והחמאה עד להמסה מלאה.

שף אלדו דקונסיליו הוא מרשת הגלידות "דקונסיליו"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר